1 miljoen projecten verricht

De beste cv-ketel deals

timer
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
Gratis - Vrijblijvend

Waarom HomeDeal?

Bespaar geld

Bespaar tot 40% op je project

Bespaar tijd

Het duurt slechts 1 minuut

Ontvang meerdere offertes

Van betrouwbare bedrijven

Homedeal.nl > Cv-ketel > Wat is een cv-ketel?

Wat is een cv-ketel?

Wat is een cv-ketel?

Heb jij een uitzonderlijk hoge energierekening, terwijl je niet zoveel energie verbruikt? Dan is het misschien tijd voor een nieuwe cv-ketel. Voordat je in een nieuwe cv-ketel investeert, wil je natuurlijk weten wat een cv-ketel is en wat deze ketel precies doet.

Wat is een cv-ketel?

Cv is een afkorting voor centrale verwarming en de cv-ketel is het centrale punt van de verwarming. De cv-ketel verspreid warm water via verwarmingsbuizen en verwarmt zo je huis. De conventionele cv-ketel wordt niet meer geproduceerd, in plaats hiervan worden er hr-ketels verkocht.

wat is een cv-ketel

Wat kost een cv-ketel?

Een cv-ketel is onmisbaar in elk huis, maar wat kost een cv-ketel eigenlijk? Dit is onder andere afhankelijk van de hoeveelheid warm water die de cv-ketel levert per minuut, dit wordt de comfort waarde (cw) genoemd.

CW waardeGemiddelde prijsLiters per minuutGeschikt voor
1€ 900 - € 1.4004Keuken
2€ 1.100 - € 1.6006Keuken of douche
3€ 1.200 - € 1.80010Keuken of douche of bad
4€ 1.400 - € 2.00013Keuken of douche of bad
5€ 1.800 - € 2.60017Keuken of douche of bad
6€ 2.400 - € 3.00020Keuken en douche of keuken en bad
Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen voor jouw situatie

Welke soorten cv-ketels zijn er?

Er zijn 4 soorten cv-ketels, maar er zijn er 2 waar je nu nog uit kan kiezen. Dit komt omdat de conventionele cv-ketel niet meer gemaakt wordt vanwege milieuonvriendelijkheid en de vr-ketel is in de ban gedaan door de overheid, omdat er energiezuinigere ketels op de markt zijn.

1. Hr-ketel

Dit is een hoog rendements ketel (hr) en deze hr-ketel zet meer dan 100% van de energie die je ketel gebruikt om in warmte, dit door het hergebruiken van warmte. Deze hr-ketel is dus heel zuinig.

2. Hre-ketel

Een hre-ketel zet tot wel 140% van de energie om in warm water en elektriciteit. Deze hre-ketels zijn in opkomst vanwege de hoge zuinigheid. Deze hre-ketels zijn echter wel flink duurder dan een hr-ketel en daardoor niet interessant voor elk huishouden.

3. Solo- of combiketel

Naast de hr-ketel en de hre-ketel, is er ook een keuze te maken in een soloketel of een combiketel. Een soloketel zorgt enkel voor de verwarming van je huis, terwijl een combiketel voor zowel de verwarming in huis zorgt als voor het warme water.

Hoe vind je een goede cv-ketel?

Er zijn veel verschillende soorten cv-ketels en alle informatie kan overweldigend zijn. Daarom vind je hier een eenvoudig stappenplan waarmee je een goede cv-ketel vindt.

  1. Bepaal het type cv-ketel waar je voor wil gaan. Wil je een solo of een combiketel en wil je tegelijk kunnen douchen en afwassen? Dit zijn allemaal factoren die je van tevoren moet vastleggen.
  1. Doe veel onderzoek op het internet naar verschillende soorten ketels en vraag aan vrienden en familie welke cv-ketel zij hebben en of zij er tevreden mee zijn.
  2. Leg de prijzen van verschillende cv-installateurs naast elkaar, deze bedrijven leveren vaak ook de cv-ketel. Het is natuurlijk van groot belang dat de cv-ketel professioneel wordt aangesloten. Door verschillende offertes aan te vragen, vergelijk je prijzen en heb je een goed beeld van de kosten. Vraag hier offertes aan en ontvang binnen 2 werkdagen tot wel 6 offertes van professionals bij jou uit de buurt.
  3. Vergelijk de prijzen van de verschillende aanbieders, zo weet je goed waar de verschillen in zitten en kies je voor de beste deal.
  4. Ga op zoek naar reviews over het installatiebedrijf en het type cv-ketel waar je in geïnteresseerd bent.