Vind de beste dakdekker voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Dakbedekking Kunststof dakbedekking

Kunststof dakbedekking

Kunststof dakbedekking is uitstekend materiaal voor dakbedekking. Het beschermt jouw woning of schuur decennia lang, is milieuvriendelijk én kunststof is eenvoudig te recyclen. In dit artikel lees je meer over de kosten, soorten kunststof dakbedekking, onderhoud en tips voor het laten aanbrengen van kunststof dakbedekking.

Wat kost kunststof dakbedekking?

Steeds vaker ligt er kunststof dakbedekking op platte daken. Momenteel zijn er twee soorten kunststof, PVC en EPDM dakbedekking. Bekijk het overzicht hieronder voor de prijs per m2 voor kunststof dakbedekking.

MateriaalPrijs per m2Levensduur
PVC€ 4540 jaar
EPDM€ 55 40 jaar

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Is mijn dak geschikt voor kunststof dakbedekking?

Kunststof dakbedekking is een uitstekende dakbedekking voor (licht)hellende en platte daken. Ligt er momenteel al bitumen of kunststof dakbedekking? Dan is het mogelijk om een nieuwe laag kunststof hier overheen aan te brengen. Dakdekkers brengen dan wel eerst een scheidingslaag aan over de oude dakbedekking.

Soorten kunststof dakbedekking

De twee meest gebruikte soorten kunststof dakbedekkingen zijn EPDM en PVC. Bekijk het overzicht hieronder voor de voor- en nadelen van deze kunststof dakbedekkingen.

PVC dakbedekkingEPDM dakbedekking
Voordelen kunststof dakbedekking- Verkrijgbaar in verschillende kleuren
- Recyclebaar
- Wortelbestendig
- Naadloos, dus geen zwakke plekken
- Scheurt niet en droogt niet uit
- Goed bestand tegen UV-straling
- Recyclebaar
- Wortelbestendig
Nadelen kunststof dakbedekking- Twee keer per jaar vuil verwijderen- Gevoelig voor chloor en daarom af te raden in de buurt van een zwembad

Zo plaatst een dakdekker kunststof dakbedekking

Kunststof dakbedekking aanleggen is een specialistisch karwei. Het moet tenslotte decennia lang zorgen voor een waterdicht dak. Tegelijkertijd is het belangrijk dat de veiligheid voorop staat. Dakdekkers werken tenslotte hoog boven de grond. Bekijk hieronder stap voor stap hoe een dakdekker kunststof dakbedekking plaatst.

Voorbereiden

Voordat de dakdekker aan de gang gaat met het vernieuwen van de dakbedekking, zorgt hij ervoor dat het dak goed schoon is. Op een schone ondergrond hecht de kunststof dakbedekking het beste en hierdoor verleng je de levensduur.

Plaatsen van de kunststof dakbedekking

Als de voorbereidingen zijn getroffen, start de dakdekker met het plaatsen van de kunststof dakbedekking. Na het uitrollen van het materiaal, snijdt de dakdekker het op maat en lijmt hij het vast aan de ondergrond.

Afwerken

Om ervoor te zorgen dat de dakbedekking goed waterdicht is, plaatst de dakdekker dakranden. Ook maakt hij ruimte vrij voor de regenpijp en worden de naden gekit om ervoor te zorgen dat er geen lekkages ontstaan.

Kunststof dakbedekking

Onderhouden van kunststof dakbedekking

Dakbedekking van kunststof vergt weinig onderhoud. Mossen, algen en onkruid hechten zich niet aan deze dakbedekking. Hoewel er veel van het vuil door het regenwater van de daken afspoelt, blijft er toch vuil zoals bladeren, zand en kiezels liggen. Door dit te verwijderen krijgt het vuil niet de kans om vast te plakken aan het dak.  Door 1 à 2 keer per jaar het dak te onderhouden verleng je de levensduur van PVC en EPDM dakbedekking. Het onderhoud is enkel het dak vrijmaken van vuil. Check daarnaast er geen gaten of scheuren in de dakbedekking zijn ontstaan en dat het dakbeschot nog in orde is.

Tips voor een kunststof dakbedekking

Ben je benieuwd naar tips, waardoor jij zo lang mogelijk geniet van je nieuwe kunststof dakbedekking? Bekijk dan de volgende tips.

Dikte kunststof dakbedekking

Het is aan te raden om kunststof dakbedekking met een minimale dikte van 1.2 mm aan te schaffen. Hoe dikker de dakbedekking, hoe langer de levensduur.

Keurmerken

Bekijk over welke keurmerken de dakdekker die je op het oog hebt bezit. Kies voor een dakdekker met een VEBIDAK keurmerk, bij een eventueel geschil is dit snel opgelost. Dankzij de afspraken die de Consumentenbond samen met VEBIDAK opgesteld hebben. Dakdekkers die in het bezit zijn van het DAKMERK keurmerk zijn getoetst op de kwaliteit van het aanbrengen van dakbedekking. Daarnaast krijg je 10 jaar garantie op waterdichtheid van het dak.

Nieuwe kunststof dakbedekking over de oude

Het is mogelijk om kosten te besparen door de nieuwe dakbedekking over de oude te plaatsen. De dakdekker is geen tijd kwijt aan het verwijderen van de oude dakbedekking, waardoor jij bespaart op de arbeidskosten. Daarnaast zorgt de oude dakbedekking voor extra isolatie. Bespreek met de dakdekker of het ook in jouw situatie mogelijk is om de nieuwe dakbedekking over de oude te plaatsen.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.