Vind de beste glaszetter voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Glas Dubbel glas plaatsen

Dubbel glas plaatsen

Benieuwd naar dubbel glas plaatsen? Als je op zoek bent naar manieren om energie te besparen en het comfort in huis te verbeteren, dan is het laten plaatsen van dubbel glas een goede optie. In dit artikel geven we antwoord op de meest gestelde vragen over dubbel glas plaatsen, de kosten van dubbel glas plaatsen en de verschillende mogelijkheden voor dubbel glas plaatsen in bestaande kozijnen.

Kosten dubbel glas plaatsen

Dubbel glas is er in verschillende soorten en maten. De kosten van dubbel glas plaatsen zijn dan ook afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van de ramen, het type glas, de kozijnen en het soort bedrijf dat de plaatsing uitvoert. 

Hieronder vind je een tabel met gemiddelde kosten van dubbel glas laten plaatsen. Houd er hierbij rekening mee dat deze kosten alleen een indicatie zijn van de kosten en de werkelijke kosten anders kunnen zijn. Voor een gedetailleerde prijsopgave is het altijd verstandig om contact op te nemen met een vakspecialist.

Soort dubbel glasGemiddelde prijs per m² incl. btw en montageJaarlijkse kostenbesparing voor een woning met 20 m² aan glas
Standaard dubbel glas€ 115€ 140 per jaar
HR€ 120€ 180 per jaar
HR+€ 125€ 220 per jaar
HR++€ 130€ 260 per jaar
HR+++€ 170€ 280 per jaar

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Factoren die de kosten van dubbel glas plaatsen beïnvloeden

De kosten van dubbel glas plaatsen kunnen beïnvloed worden door verschillende factoren. Allereerst is een grote factor natuurlijk het aantal ramen dat vervangen moet worden en de grootte van deze ramen. Hoe meer ramen en hoe groter de ramen zijn, hoe hoger in het algemeen de kosten.

Een andere belangrijke factor is het type dubbel glas waar je voor kiest. Er zijn verschillende soorten dubbel glas beschikbaar, zoals HR, HR+, HR++, en HR+++. Deze hebben elk hun eigen isolatiewaarde en kosten. 

Ook het kozijn is belangrijk. Wanneer het kozijn nog in goede staat is, dan zal deze niet vervangen hoeven te worden en kan je kiezen voor het dubbel glas plaatsen in bestaande kozijnen. Als de bestaande kozijnen niet geschikt zijn voor het nieuwe glas, kan het nodig zijn om een nieuw kozijn te laten plaatsen. Dit kan de kosten aanzienlijk verhogen.

Je kunt ervoor kiezen om het dubbel glas te laten plaatsen of om dit zelf te doen. Zelf plaatsen kan kosten besparen ten opzichte van dubbel glas laten plaatsen, maar is alleen aan te raden voor mensen met voldoende ervaring en kennis van zaken. Het is belangrijk om rekening te houden met de garantievoorwaarden van de fabrikant en het risico op schade of lekkage. Het laten plaatsen van dubbel glas door een vakman is altijd duurder, maar geeft bij een goede vakspecialist wel garantie op kwaliteit.

Tot slot is er nog de keuze voor extra opties, zoals ventilatieroosters, veiligheidsglas of extra geluidsisolatie. Ook wanneer je hiervoor kiest zullen deze kostenverhogend zijn.

Hoe wordt dubbel glas geplaatst?

Het plaatsen van dubbel glas vereist de nodige expertise. Het begint met het inmeten van het raamkozijn. Vervolgens wordt het oude glas verwijderd en worden eventuele kit- of lijmresten verwijderd. Daarna wordt het raamkozijn schoongemaakt. Als er een nieuw kozijn is besteld, wordt deze als eerste geplaatst en vastgeschroefd. Het nieuwe dubbele glas kan dan in het raamkozijn worden geplaatst en vastgezet met speciale glaslatten en kit.

Dubbel glas plaatsen in bestaande kozijnen

Als het raamkozijn nog in goede staat is, kan het oude glas worden vervangen en kan het nieuwe dubbele glas worden geplaatst in het bestaande kozijn. Hiervoor wordt het raam verwijderd en worden de sponningen schoongemaakt. Vervolgens wordt het dubbele glas op maat gesneden en geplaatst in de sponningen. Er worden speciale glaslatten geplaatst om het glas op zijn plaats te houden. De glaslatten worden vastgezet met speciale clips of spijkertjes en vervolgens wordt het geheel afgekit.

Dubbel glas plaatsen

Te maken keuzes

Wanneer je dubbel glas wilt laten plaatsen valt er genoeg te kiezen. Allereerst is het belangrijk om te bepalen wat je doet met het kozijn. Ga je dubbel glas plaatsen in bestaande kozijnen, of kies je voor nieuwe kozijnen? In het laatste geval moet je kiezen welke materiaalsoorten er gebruikt moeten worden voor het kozijn. 

Er zijn verschillende soorten kozijnen beschikbaar, zoals houten kozijnen, kunststof kozijnen en aluminium kozijnen. Afhankelijk van de keuze voor een specifiek materiaal zal dit ook invloed hebben op de prijs en duurzaamheid van het glas.

Naast het kiezen van een materiaalsoort is het ook belangrijk om te kijken naar de afwerking van het glas. Er zijn verschillende soorten afwerkingen mogelijk, zoals gekleurd glas of glas met een specifiek patroon. Ook kan er gekozen worden voor bepaalde systemen, zoals ventilatieroosters of schuiframen. Het is belangrijk om te bepalen welke afwerking het best past bij de wensen en behoeften van de woningeigenaar.

Verder is het bij dubbel glas plaatsen belangrijk om te kijken naar de specifieke soorten dubbel glas die beschikbaar zijn. Er zijn verschillende typen dubbel glas, zoals HR-glas, HR+ glas en HR++ glas. Deze typen glas hebben allemaal een verschillende isolatiewaarde en prijsklasse. Het is daarom belangrijk om te bepalen welk type glas het meest geschikt is voor de woning en natuurlijk wat bij jouw budget past.

Dubbel glas plaatsen door een specialist

Een andere belangrijke keuze is of je het dubbel glas zelf gaat plaatsen of dat je dit laat doen door een specialist. Het is mogelijk om zelf dubbel glas te plaatsen, maar het is in de meeste gevallen toch aan te raden om dit door een specialist te laten doen. 

Zowel dubbel glas plaatsen in bestaande kozijnen als in nieuwe kozijnen kan een lastige klus zijn, waar je het liefst wel de nodige ervaring mee hebt. Wanneer je deze klus niet goed uitvoert, dan kan er een lekkage in het glas ontstaan waardoor de isolatiewaarde daalt en je te maken kunt krijgen met vocht tussen het glas.

Plaatsing door een specialist is uiteraard duurder dan wanneer je dit zelf doet. Een goede plaatsing kan echter bijdragen aan de levensduur en de energiebesparing van het dubbel glas, waardoor je uiteindelijk misschien toch wel beter en zelfs goedkoper uit bent.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Wat kost dubbel glas laten plaatsen?

Gemiddeld liggen de kosten tussen de € 115 en € 170 per m².
De kosten hangen af van verschillende factoren, zoals het type glas, het aantal ramen, het al dan niet vervangen van het kozijn en de arbeidskosten van de glaszetter. Vergelijk gratis dubbel glas offertes.

Wat kost HR++ glas per m2 inclusief montage?

HR++ glas kost gemiddeld en € 130 per m². De totale kosten hangen af van het aantal ramen en de ruimte. Bekijk een overzicht van de kosten van HR++ glas.

Kan je zelf dubbel glas plaatsen?

Als je ervaring hebt met klussen en over de juiste materialen en technieken beschikt, kun je ervoor kiezen om het dubbel glas zelf te plaatsen. Houd er wel rekening mee dat het plaatsen van dubbel glas precisiewerk is en dat het risico’s met zich meebrengt. Het is altijd slim om offertes te vergelijken.

Kan in elk kozijn dubbel glas?

In principe kan in bijna ieder kozijn dubbel glas worden geplaatst. De kwaliteit van je kozijnen bepaalt voor een groot deel of dit mogelijk is of niet.

Wat zijn de voordelen van dubbel glas plaatsen?

Dubbel glas biedt verschillende voordelen, waaronder een hogere isolatiewaarde, minder geluidsoverlast, minder condensatie en een verhoogde veiligheid. Bovendien kan het plaatsen van dubbel glas bijdragen aan een verhoogd energielabel van je woning.

Welke soorten dubbel glas zijn er?

Er zijn verschillende soorten dubbel glas verkrijgbaar, waaronder standaard dubbel glas, HR+ glas, HR++ glas en HR+++ glas. Hoe hoger de HR-waarde, hoe beter de isolatiewaarde van het glas.

Wat zijn de voordelen van het inschakelen van een vakspecialist?

Een specialist neemt je de klus uit handen en zorgt er met zijn kennis en expertise voor dat het glas op een goede en professionele manier wordt geplaatst. Ook kan hij je voor en tijdens de werkzaamheden van vakkundig advies voorzien.

Hoe werkt het?

1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?

350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden