Homedeal.nl Inspiratie 3 Woontrends voor de herfst

3 Woontrends voor de herfst

De herfst is weer aangetreden, hét moment om met dit frisse weer je interieur een nieuwe touch te geven. Zoals elk jaar zijn er weer een aantal trends die typerend zijn voor de herfst. We hebben de leukste 3 voor je op een rij gezet.

Woontrend 1: “Ambacht”

De eerste woontrend heet “Ambacht”. Hierbij staan handgemaakte items centraal. Omring jezelf met mooie accessoires die je zelf gemaakt hebt en die tijdens de herfst ook een goede functie hebben. Denk aan het haken van een warm deken of geef een glazen pot een mooie kleur en plaats daar een kaars in voor romantisch kaarslicht tijdens de donkere dagen. Het voordeel van eigen gemaakte accessoires is dat je zelf de kleur en het materiaal bepaalt van de items die nog ontbreken aan je woning. Populaire materialen voor zelfgemaakte accessoires zijn riet, wol en hout.

interieurtrend ambacht

Woontrend 2: “Botanisch”

De tweede woontrend is “Botanisch”. In de herfst is het weer grauw en verliezen de bomen hun bladeren. Haal de natuursfeer naar binnen door middel van groentinten en levendige accessoires. Denk bijvoorbeeld aan schilderijen van mooie planten en bloemen, en breng kleur in je woning door middel van kleedjes en dekentjes in verschillende groentinten. Een mooie grote vaas met bloemen en meer planten in huis zijn ook een fijne toevoeging voor je woning. Kies je voor deze woontrend en ga je voor een geheel nieuwe sfeer? Dan kun je ook een muurtje in een leuke groene kleur schilderen.

botanisch

Woontrend 3: “Goud en Koper”

De derde woontrend noemen we ‘Goud en Koper’. Deze twee kleuren zijn al een hele tijd erg populair in een modern interieur omdat ze vaak luxe uitstralen. Ook deze herfst wordt deze woontrend weer veel toegepast. Denk hierbij aan accessoires zoals kussens voor op de bank en kaarshouders. De kleuren goud en koper brengen een warm gevoel in huis en kun je in elk detail toepassen. Wil jij deze stijl toepassen in je woning? Bedenk dan welke standaard items je wilt vervangen voor een gouden of koperen exemplaar, of geef je huidige items een andere kleur door ze zelf te verven.

kopen goud interieur

De woontrends voor de herfst in 2015 lopen uiteen maar zijn ook goed te combineren met elkaar. Voor de “Ambacht” trend ben je zelf meer creatief bezig, en voor “Goud en Koper” zijn er juist veel kant-en-klaar items om in je woning toe te passen. Kies welke trend het best bij jouw smaak past en geniet in de herfst van een woning die helemaal up-to-date is!