5.000 specialisten
1 miljoen projecten verricht

De 5 projecten die je pas ná Sinterklaas mag uitvoeren

Het Sinterklaasfeest is in aantocht en dat betekent dat je je huis zo gastvrij mogelijk maakt. Je wilt Sint en Piet natuurlijk hartelijk verwelkomen in je woning. Dat houdt in dat je een aantal projecten pas ná het Sinterklaasfeest mag uitvoeren. Welke dat zijn? Je leest het hier.   

 1. Verhuizen
  In het grote boek van Sinterklaas worden alle gegevens bijgehouden van de mensen die in Nederland wonen. Dit boek wordt door boekpiet vanuit Spanje up-to-date gehouden en meegenomen naar Nederland in het midden van november. Op het moment dat Sinterklaas en alle pieten vanuit Spanje vertrekken kunnen gewijzigde gegevens niet meer genoteerd worden in het grote boek van Sinterklaas. Zorg ervoor dat je in de periode tussen aankomst in Nederland en pakjesavond, niet meer verhuist. Sint en Piet weten dan niet meer waar je woont en zo loop jij onnodig veel pakjes mis. Geen kado’s op pakjesavond heb jij vast niet verdiend.
 2. Alarmsysteem aanleggen
  We willen absoluut voorkomen dat we Sint op Amerigo weg zien galopperen, nadat het alarmsysteem in werking is gesteld. Door pas na het Sinterklaasfeest een alarmsysteem aan te laten leggen, kunnen Sint en Piet dit jaar nog zonder problemen blijven doen waar ze goed in zijn; kado’s en snoepgoed aan huis brengen.
 3. Zonnepanelen plaatsen
  Zoals iedereen weet lopen Amerigo, Sint en Piet stilletjes over de daken om pakjes te bezorgen. Ondanks het feit dat Amerigo en Piet zeer goed afgetraind zijn, kan het, vooral bij sneeuw, nog weleens glad zijn. Zonnepanelen zijn zonder sneeuw of ijzel al behoorlijk glad en dit kan ervoor zorgen dat Amerigo uitglijdt. We gunnen dat paard natuurlijk geen bezoek aan het ziekenhuis, dus het energie besparen mag daarom pas ná het Sinterklaasfeest beginnen.
 4. Schoorsteen laten vegen
  Wat is een Piet zonder roetvegen? De schoorsteen hoort lekker vol van roet te zijn, voordat Piet erdoor naar binnen gaat. Of mensen nu vinden dat Piet wit of zwart moet zijn, de echte Piet heeft nu eenmaal roetvegen. Vervolgens moet je zo snel mogelijk na het Sinterklaasfeest de schoorsteen laten vegen om zo de veiligheid te waarborgen.
 5. Ruiten vervangen
  Piet is uitstekend getraind en kent zijn eigen krachten soms niet zo goed. Het komt helaas nog wel eens voor dat Piet tijdens het kloppen en bonzen op de ramen dwars door de ruit heen bonst. Dat is vervolgens weer reden genoeg om de ramen na het Sinterklaasfeest te vervangen, bijvoorbeeld voor extra sterk dubbel glas. De prijzen van dubbel glas zijn de laatste jaren sterk gedaald. December hoeft gelukkig dus geen dure maand te worden.

Help Sinterklaas en Piet een handje door deze projecten een paar weken op te schuiven in de agenda. Dan maken we er eerst met z’n allen dit jaar weer een geslaagd Sinterklaasfeest van!

sinterklaas 2