5.000 specialisten
1 miljoen projecten verricht

5x bespaartips voor de inrichting van je eerste huis

Erker aanbouwen

Heb je net een nieuw huis gekocht? Dan komt er veel op je af. Van verbouwingen tot het uitzoeken van meubels: het hoort er allemaal bij. Met de volgende bespaartips kom jij deze periode goed door.

1. Kies voor vintage

Bij rommelmarkten en vlooienmarkten is er voor iedereen iets wils. Er zijn mooie tweedehands winkels waar spullen als nieuw lijken, maar wel de karakteristieke vintage look hebben. Wat vind je bijvoorbeeld van dit vintagekastje met platen?

Op HomeDeal vind je bespaartips voor je eerste koophuis: kies voor vintage

2. Gebruik meubels voor meerdere doeleinden

Meubels met meerdere functies, zoals een slaapbank of kast en bed in 1, zijn ideaal voor  kleine ruimtes. Gebruik deze functionele meubels ook voor grotere kamers. Dit bed is een slaapplek en een ladenkast in één. Je betaalt dus voor één meubelstuk in plaats van voor twee. Hoe voordelig!

Op HomeDeal vind je bespaartips voor je eerste koophuis: gebruik meubels voor meerdere doeleinden

3. Vraag meerdere offertes van professionals aan

Wil jij je muur schilderen? Doe dit zelf of schakel de hulp in van handige mensen in jouw omgeving. Wil jij je keuken verbouwen of zonwering plaatsen en kun je dit niet zelf? Vraag dan altijd offertes aan. Het prijsverschil tussen de specialisten kan oplopen tot wel 40%.

4. Denk aan de toekomst

Als je zuinig bent op je bank, gaat deze makkelijk 10 jaar mee. Wat als jij in je studententijd een felroze bank hebt gekocht en je na 5 jaar gaat samenwonen? Je vriend zit niet graag met zijn vrienden voetbal te kijken op een roze bank, mocht je bank je studententijd overleefd hebben. Denk dus na over je keuzes op langere termijn.

Op HomeDeal vind je bespaartips voor je eerste koophuis: denk aan de toekomst

5. Schaf betaalbare kunst aan

Houd jij van kunst? Maak gebruik van de kunstuitleen in de buurt. Jonge designers bieden daarnaast kunst aan voor een lage prijs. Dat is mooi meegenomen natuurlijk. Bovendien kun je de Nachtwacht van Rembrandt altijd nog een keer bekijken in het Rijksmuseum, toch?

Op HomeDeal vind je bespaartips voor je eerste koophuis: schaf betaalbare kunst aan

Gerelateerde artikelen:

Bronnen:

Pinterest, Pinterest, Pinterest, Pinterest