Homedeal.nl Inspiratie Badkamer 4 trends voor badkamertegels

4 trends voor badkamertegels

badkamertrends

Als we tegenwoordig één ding belangrijk vinden, dan is het wel tijd voor onszelf en de badkamer is daar dé plek voor. Ben je op zoek naar tegeltrends om van jouw badkamer een mooi relaxoord te maken? Dan ben je hier op het juiste adres. Zie hier 4 trends voor badkamertegels.

1. Schilderen van badkamertegels

Ben jij helemaal klaar met die vergeelde en/of ouderwetse tegels in jouw badkamer?
Wij zien je al denken, hoe kan ik mezelf opfrissen in een badkamer die er niet verfrissend uitziet? De makkelijkste oplossing is zeer goedkoop.

In plaats van het vervangen van alle badkamertegels, kan je ze ook in een mum van tijd verven.
Tip: maak gebruik van tegelverf op waterbasis omdat het altijd vochtig wordt in de badkamer. De afwerking ziet er meer als plastic uit, maar daardoor blijft de verf goed zitten.

In 4 stappen jouw badkamertegels verven

  • Reinig en ontvet de tegels zodat je op een schone ondergrond verft.
    Na het reinigen spoel je het reinigingsmiddel af en maak je alles goed droog.
  • Nadat je de oppervlakte hebt afgeplakt begin je met het aanbrengen van de grondlaag voordat je de tegelverf gaat gebruiken. Let op: laat deze laag minimaal 6 uur drogen.
  • Na de grondlaag stop je de bus kit in een kokerpistool waarna het kitten van de voegen begint. Hierna veeg je de voeg plat met je vinger en laat je het drogen. Maak hierbij gebruik van handschoenen.
  • Nu kan je eindelijk beginnen met het verven van de badkamertegels. Bekijk hoe dik je tegelverf is en hoeveel lagen je nodig hebt. Laat na het verven de verflaag 12 uur drogen en je bent klaar.

Badkamertrends schilderen

2. Look-a-like tegels

De keramische tegel is al jaren een graag geziene tegel voor in de badkamer. Een keramische look-a-like tegel lijkt als twee druppels water op natuurlijke materialen zoals hout, marmer en beton. Waarom keramische tegels in plaats van deze materialen? Ze kunnen uitstekend tegen vocht, zijn makkelijk schoon te maken, vaak goedkoper en er komen nauwelijks krassen op. Met hout is dit een moeilijkere en duurdere klus. Natuurlijke materialen zorgen voor rust en een gevoel van buiten zijn. Wat is er lekkerder om dit gevoel in de badkamer terug te laten komen.

Badkamertrends look a like

3. Maak het groot

Door de minimalistische trend komt een groot formaat tegel, zoals je op de afbeelding hieronder ziet, helemaal tot z’n recht. Afmetingen van 90 x 90 cm en 60 x 120 cm zijn geen uitzondering meer. Grote tegels worden meestal strak geplaatst zodat de voegen nauwelijks meer zichtbaar zijn. Wil je een ruimtelijk effect creëren in de badkamer? Zorg er dan voor dat de tegels op de vloer, door getrokken worden tot het plafond. Deze trend komt veel terug in moderne badkamers.

Badkamertrends grote tegels

4. Splijtsteen

Ook de splijtsteen trend uit de jaren 50 en 60 komt weer helemaal terug in de badkamer. Splijtsteen is een combinatie van leisteen en kwartsiet. Door de kwetsbare materialen en het gemak van het onderhoud geeft het een mooie uitstraling. De tegels verkleuren niet en er komen geen vlekken en krassen op. Handig voor de ‘Assepoesters’ onder ons. Ook zijn er tegenwoordig veel look-a-likes te vinden van splijtsteen, wanneer dit meer binnen je budget past.

Badkamertrends splijtsteen

Wordt jouw badkamer een droom badkamer met 1 van deze 4 trends? Maak er een heerlijke relaxplek van, maar let je er wel op dat je niet te lang onder de douche blijft staan waardoor je te laat op je werk komt?

One thought on “4 trends voor badkamertegels

  1. Inspirerend artikel! Ik heb voor mijn badkamer ook gekozen voor grote tegels, die door getrokken worden tot het plafond. Daardoor oogt mijn badkamer een stuk groter. Daarnaast heb ik allemaal losse spullen in mandjes opgeborgen zodat het nog ruimtelijker oogt.

Comments are closed.