Homedeal.nl Inspiratie Badkamer Maak je badkamer klaar voor 2018

Maak je badkamer klaar voor 2018

Je badkamer is de ruimte waar jij elke dag komt en waar je jezelf dus prettig moet voelen. Wil jij je badkamer verbouwen, maar weet je niet waar je moet beginnen en wat de verbouwingsonderdelen kosten? Met een paar simpele aanpassingen kan jouw badkamer eruitzien als nieuw. En het mooie is, dat deze aanpassingen helemaal niet duur hoeven te zijn. Benieuwd naar deze verbouwingstrends voor je badkamer? Hier volgen er 6.

ProjectVerbouwingskosten badkamerExtra informatie
Muren schilderen€ 220 - € 300Prijs vanaf 15m2
Wastafels€ 400 - € 800
Nieuwe kranen€ 150 - € 450
Renoveren/vervangen vloer€ 700 - € 1.500Gemiddelde prijs voor 10m2 keramische tegels
Wanden opnieuw betegelen en stucen€ 42 - € 220
Gemiddelde prijs voor 18m2 tegels en 10m2 stucwerk
Aanbrengen accessoires, zoals nieuw douchegordijn, spiegels, handdoeken en kastjes € 50 - € 350

Ben je benieuwd naar alle kosten voor de verbouwing van je badkamer? Lees dan de prijsgids: badkamer verbouwen kosten. Daar lees je meer informatie over de kosten voor de renovatie- en verbouwingswerkzaamheden en vind je prijsvoorbeelden per situatie.

1. Verf de muren

Een likje verf op de muur doet wonderen voor de uitstraling van je badkamer. De kosten voor het verven van je muur hangen af van de oppervlakte van je muur en of je deze laat verven door een professional. Is dit het geval? Dan betaal je voor oppervlaktes vanaf 15 m2 tussen de € 220 en € 300. Mocht je het zelf willen doen, denk dan voor volgend jaar aan de volgende kleuren: groen, roze, papaya oranje, rode kleuren, donkerpaars, okergeel, bruin of blauw. De kleuren donkergroen en donkerblauw zien we nog steeds veel, maar deze kleuren worden volgend jaar iets lichter, zoals je hieronder ziet afgebeeld.

2. Schaf nieuwe wastafels aan

Een nieuwe wastafel is bepalend voor de uitstraling van je badkamer. Je betaalt voor nieuwe wastafels gemiddeld € 400 tot € 800. Houd je van minimalistisch? Dan haal jij je hart op in 2018. De trends op het gebied van wastafels? We zien veel keramiek en staal terug, uitgevoerd in matte kleuren (vaak zwart). De designs zijn strak en rechtlijnig en dus modern. De wastafels komen goed tot hun recht in combinatie met natuurlijke materialen, zoals hout (het liefst in de kleur donkerbruin).

3. Verander de kranen in de badkamer

Wat is een nieuwe wastafel zonder kraan? Eigenlijk niets. Heb je geen budget om een nieuwe wastafel met kraan aan te schaffen? Schaf dan enkel een nieuwe kraan aan. Deze kost tussen de € 150 en € 450. Een enkele kraan kan al gemakkelijk de show stelen in je ruimte. Helemaal in 2018, want de nieuwste trend is goud! Koper en donkerrode tinten verdwijnen naar de achtergrond. Goud is hot in 2018. En of dat er mooi uitziet? Oordeel zelf maar.

4. Renoveer of vervang je badkamervloer

Is je badkamervloer toe aan een renovatiebeurt of wil je de vloer helemaal vervangen? Dan kost dat – als je kiest voor een keramische vloer vanaf 10 m2 – gemiddeld € 700 tot € 1500. Het is verstandig om voor dit project een vakspecialist in te huren. Deze weet exact hoe de leidingen onder de vloer lopen en kan je precies vertellen welke vloer het beste past bij jouw ruimte. Benieuwd naar de overige kosten voor het renoveren of vernieuwen van je badkamervloer? Check dan de prijsgids over badkamerrenovatie. De trends op het gebied van badkamervloeren in 2018? Beton blijft in. Een volledig witte badkamer is uit. Tegelvoeren en vloeren van natuurlijke materialen, zoals hout zijn tijdloos. De vloer hoeft echter niet de hoofdrol te spelen in jouw badkamer. Combineer een witte vloer met donkere elementen of een stalen douchedeur. Dit geeft je badkamer een moderne, industriële look.

5. Verander de badkamertegels of laat je muren stucen

Ben je van plan om je muur te stucen? Denk dan eens aan tadelakt. Deze stucvorm zien we zowel in lichte als donkere vorm terug in de badkamerinterieurs van 2018. Het geeft je badkamer een Mediterraans uiterlijk. Wil je badkamertegels laten zetten? Dan ben je gemiddeld tussen de € 42 en € 220 kwijt. De tegels in 2018 zijn strak, donker en gemaakt van natuurlijke materialen. Wil je opvallen? Kies dan voor tegels in de kleuren: roze, groen of blauw. Houd de motieven strak en rechtlijnig.

6. Denk aan de badkameraccessoires

Een goedkope optie om je badkamer nieuw leven in te blazen, is de aankoop van accessoires. Wat een musthave is in 2018? Een ronde spiegel. Voor de rest zien we veel hout in donkere kleuren. Planten in je badkamer geven de ruimte energie en stralen rust uit. ‘Keep it clean and simple’ is het motto van 2018. Dat betekent: weinig accessoires die het zicht van je belangrijkste meubels, zoals je bad of douche afleiden. Zwart-wit elementen gecombineerd met houten accessoires, zoals een krukje geven je badkamer een moderne look. Voor wie durft (ja, mannen ook jullie) kiest voor een roze badkamer. De combinatie van roze met mat zwarte badkamerelementen, zoals een kraan of douchekop is helemaal 2018.

Bronnen:

WikipediaPinterest, Pinterest, Pinterest, Pinterest, Pinterest, Pinterest, Pinterest