Homedeal.nl Inspiratie Badkamer Warme houtlook in je badkamer

Warme houtlook in je badkamer

Voor de sfeer en uitstraling van je badkamer speelt de vloer een steeds belangrijkere rol. We vertoeven steeds langer in de badkamer om ons hier heerlijk terug te trekken in bad of onder de (regen)douche. Een houten vloer in je badkamer klinkt vreemd, toch komt het tegenwoordig steeds vaker voor en heeft het al lang niet meer de nadelen die je waarschijnlijk voor ogen hebt. Doe inspiratie op en lees hier meer over de verschillende soorten ‘houten’ badkamervloeren.

Echt houten vloer

Een echt houten vloer straalt warmte uit en voelt prettig aan op blote voeten. Het nadeel van een Echt houten vloer is de gevoeligheid voor water en vocht. Het beste is daarom te kiezen voor rotvrij hout, zoals hardhout. Er zijn verschillende houtsoorten zoals teak, merbau en jatoba die geschikt zijn voor de badkamer. Deze houtsoorten zijn echter aan de prijzige kant, maar vragen minder onderhoud dan zachtere houtsoorten zoals eiken of wenge. Met teakolie vergrijzen deze houtsoorten minder en sijpelt er ook geen water in de vloer. De vloer voelt zijdezacht aan en behoudt zijn levendige uitstraling.

Wanneer je kiest voor een echt houten vloer zijn er drie belangrijke punten die je niet over het hoofd mag zien.

  1. Een goed werkend ventilatiesysteem is extra belangrijk in een badkamer met een houten vloer. Hiermee zorg je ervoor dat de badkamer vochtvrij is en voorkom je glijpartijen en aanslag op de vloer.
  2. Voorzie de houten badkamervloer van uitzetvoegen tussen de lamniaatstroken en rondom de volledige vloer. Door de temperatuurschommelingen in de badkamer krimpt of zet de ondervloer uit, met uitzetvoegen voorkom je dat de vloer gaat barsten.
  3. Gebruik speciale lijm om de waterdichte voegen aan te brengen tussen alle naden, zodat het vocht niet kan doordringen in de ondervloer. Vraag hiernaar bij een specialist.

PVC laminaat vloer

PVC laminaat is een goedkoper alternatief voor een houten badkamervloer. PVC is 100% vochtbestendig waardoor het vocht niet de vloer intrekt. De vloer is zo bewerkt dat micro-organismen zich niet kunnen hechten aan het laminaat, waardoor de vloer hygiënisch blijft. Het PVC laminaat heeft echter een minder levendige uitstraling vanwege de standaard houtprint. In de meeste gevallen is de vloer voorzien van een geribbelde structuur, zodat er geen glijpartijen plaatsvinden.

Houtlook tegels

Wil je wel het uiterlijk van een houten vloer, maar niet de nadelen die het met zich meebrengt? Dan is de keuze voor keramische tegels snel gemaakt. In tegenstelling tot hout en PVC laminaat, zijn keramische tegels ook geschikt voor in de douchecabine. Daarnaast kan er geen vuil in het parket trekken en is deze vloer onderhoudsarm. Het nadeel is dat deze variant een minder natuurlijke uitstraling heeft en dat krasjes op de tegels sneller opvallen doordat het onderliggende klei zichtbaar wordt.

Nu je de verschillende opties voor ogen hebt, is het tijd voor inspiratie.

houtlook badkamervloer 2 houtlook badkamervloer 3 houtlook badkamervloer 4 houtlook badkamervloer 5 houtlook badkamervloer 6

Gerelateerde artikelen:

Hippe wasbakken in de badkamer

Trend: betonvloer in huis

10x eyecatcher badkamervloeren

Bronnen afbeeldingen

Interieur-website, Interieurdesigner, Vloereninfo, Pinterest, Pinterest