1 miljoen projecten verricht

Homedeal.nl > Inspiratie > Buitenkant woning > 10 x zeer excentrieke woningen

10 x zeer excentrieke woningen

Tijd voor een nieuw huis en daar wil je het liefst een eigen draai aan geven. Gelukkig kent originaliteit geen grenzen.. Toch? Hier een lijstje van huizen waarvan de bedenkers het wel heel bont gemaakt hebben met hun stulpje.

1. Bang voor hoog water?

Deze merkwaardige woning in Vietnam ligt in de provincie Ha Giang, één van de natste gebieden van Azië. De eigenaar had zoveel last van overstromingen dat hij besloot er permanent wat aan te doen. Zie hier het resultaat.

foto-1

 

2. Skeptical house is skeptical

Dit huis in Duitsland lijkt alles met een sceptische kijk te zien. Inbreken bij het huis naast deze zit er dus niet in.

foto-2

 

3. Knuffelende huizen

Deze huizen op Ganghwa Island, Korea, staan in een hoek van 50 graden naar elkaar toe waardoor het lijkt alsof ze elkaar continue knuffelen. In Azië kan het allemaal.

foto-3
4. Knuffelhuis 2.0

Dit huis in Detroit, USA, maakt het wel heel bont. Deze woning is onderdeel van het Heidelberg project. Detroit is de stad met de meeste verlaten huizen en het Heidelberg project heeft als doel hier wat aan te doen. Zo probeert dit project alle huizen op te vrolijken met dit soort ludieke acties.

foto-4

5. An apple a day keeps the doctor away

Dit huis in West Midland, England, is gemaakt door een échte fruitliefhebber. De dagelijkse twee stuks fruit is voor hem in ieder geval al in de pocket.

foto-5

7. Spiegeltje spiegeltje aan de wand

Dit bijzondere huis op een Zweeds eiland is zo gemaakt dat het zijn omgeving spiegelt. Ideaal voor degene die het liefst op willen gaan in de natuur.

foto-7

En voor deze huizen geldt hetzelfde.

 

foto-73
8. Voor bij wie de muren niet snel op zich afkomen

Zie hier het kleinste huis ter wereld: The Keret House, gelegen in Polen. Jakub Szczesny, de architect van de woning, wilde een punt maken met zijn mening dat huizen niet groot hoeven te zijn om in te kunnen leven. En dat is hem gelukt. Inmiddels woont hij al 2 jaar in de woning die op zijn breedst 152 cm en op zijn smalst slechts 92 cm breed is.

foto-8

9. Living on the edge

Dit huis is ontworpen door de Koreaanse architect Sa Ho To. Het staat in de Amerikaanse stad San Diego op de 17de verdieping van een wolkenkrabber. De woning heeft daardoor wel een hele bijzondere achtertuin.

foto-9

10. Voor de échte natuurliefhebber

Voor wie de rust mijlenver boven de drukke stad plaatst, is er dit huis gelegen op het Elliðaey eiland in IJsland. Momenteel is dit gebouw een herberg voor vissers. Het blijkt namelijk dat er langs dit eiland een stroom gaat waar een zeldzaam soort vis in voorkomt. En hier moet je wat voor over hebben dus.

foto-10

Wil jij ook iets geks met je woning?

Ben jij ook iemand waarvan het huis wel een echte eye-catcher mag zijn? Bekijk de prijsgids ‘Huis ontwerpen‘ en zie wat de kosten zijn voor het maken van een mooi ontwerp en misschien zelfs wel de realisatie van jouw eigen extrinsieke woning.

Vergelijkbare blogs:

De 10 meest bizarre woningen

8 unieke Scandinavische houten woningen

In deze 8 inspirerende home gyms sla je geen workout meer over

Foto’s via:

1fe, Gatitoviral, WowamazingPinterest, Pinterest, Twitter, Pinterest, Pinterest, Pinterest, Pinterest, Twitter, Mountaintravelbike