Homedeal.nl Inspiratie Buitenkant woning Colour blocking: van fashion naar gevelbekleding

Colour blocking: van fashion naar gevelbekleding

Als we in ons dagelijks leven denken aan colour blocking, wordt al gauw gedacht aan een trend in de modewereld: het dragen van felle en opvallende kleuren, zoals een fel gele broek combineren met een blauw t-shirt. Alles draait dus om het combineren van de juiste kleuren, en dat is ook zo als colour blocking wordt toegepast op gevelbekleding.

Van Rio de Janeiro tot Willemstad; volop colour blocking

In de architectuur is de ontwikkeling van de colour block-trend geïnspireerd door kleurrijke stedelijke infrastructuur en pixelachtige grafische kunst. Gevels en interieurs worden gekarakteriseerd door randen en blokken met een mix van driehoekige en hoekige vormen in opvallend levendige of zachtere kleuren.

De voorbije jaren was colour blocking al doorgesijpeld van de modewereld naar de architectuur en vormgeving. In enkele steden, zoals Kaapstad, Rio de Janeiro en Willemstad, zie je bijvoorbeeld al heel wat huisjes met fantastische gekleurde gevels. Daar behoort colour blocking met andere woorden tot de stedelijke infrastructuur.

colour blocking

Geeft oude gebouwen een kleurrijke boost met colour blocking

Maar ook architecten gebruiken de colour blocking look al voor het ontwerpen van openbare gebouwen. Heel wat Europese gebouwen zien er de laatste jaren dan ook een stuk kleurrijker uit. Men gaat te werk door de gevels van de gebouwen op te frissen met het in blokken weergevenvan de felle kleuren. De voordien saaie gevels krijgen zo een dynamische look en zien er prachtig uit. Is de gevel van jouw huis toe aan een opfrisbeurt? Kijk eens bij gevelreinigingsprijzen en vraag gratis en vrijblijvend offertes aan van specialisten bij jou in de buurt.