1 miljoen projecten verricht

Homedeal.nl > Inspiratie > Buitenkant woning > De 10 meest bizarre woningen

De 10 meest bizarre woningen

Woon jij in het huis van je dromen? Tegenwoordig geldt de regel: als je het kan bedenken kun je het bouwen. Dat hebben de eigenaren van deze 10 huizen zich geen twee keer laten vertellen.

1. Schoenen verslaafd?
Deze bijzondere Amerikaanse woning is gebouwd in 1948. Tegenwoordig dient dit huis enkel nog als museum, ter nagedachtenis aan de bouwer ervan: Colonel Mahlon M. Haines, die ook wel bekend stond als the Shoe Wizard of New York.

schoen nr1
2. Laat jij de hond even uit?
Gek op dieren en dan vooral op honden? Voilá, dan is dit jouw droomhuis. Of toch niet? Deze bizarre woning is gebouwd door houtkunstenaar Dennis Sullivan in 2003. Zou je hier graag een keer willen slapen? Dat kan tegen een kleine vergoeding.

Hond2
3. Is er nog toiletpapier?
Dit is toch wel één van de meest bizarre in onze lijst, waarom je graag in een toilet wilt wonen blijft voor ons een raadsel. Toch vond Sim Jae Duck dit een goed idee en liet deze woning in 2007 bouwen. Kostenplaatje? € 1.100.000. Je krijgt daar wel een groot dakterras en een gigantische raampartij voor terug. Wij zijn benieuwd hoe de echte wc eruit ziet.

wchuis3
4. Gek van auto’s?
Gek van auto’s, en niet zo’n beetje ook, dat moet de bedenker van deze woning toch wel zijn. Dit huis in de vorm van een auto is te vinden in Salzburg, Oostenrijk. Het is gebouwd door Markus Voglreiter, en deze bizarre woning is eco-friendly. Leuk feitje: Marcus heeft iets verderop ook een bar/restaurant gebouwd in de vorm van, je raadt het al, een auto.

Autohuis4
5. Weet jij wat het is?
Dit huis vind je in Ransom Canyon, Texas en is ontworpen door architect Robert Bruno. Wij kwamen er niet uit wat deze grote en ruim opgezette woning exact moet voorstellen. Wat we wel weten is dat het ongeveer € 3.000.000 heeft gekost om dit te laten bouwen. Zou jij dat geld ervoor over hebben?

Staalhuis5

6. Is er leven op Pluto?
Nee dit is niet het bewijs dat er leven op een andere planeet is. Dit huis staat in, hoe kan het ook anders, Tennessee en is misschien wel de meest beroemde bizarre woning van deze lijst. Meerdere kranten, magazines en televisieprogramma’s hebben al aandacht aan deze bijzondere woning geschonken. Binnenin is het goed vertoeven met maar liefst 2000 m2 woonoppervlak.

space-ship-home

7. De wereld op z’n kop
Dit huis is te vinden in Polen, en nee dit is niet het resultaat van een groep Poolse bouwvakkers en een fles wodka. Dit huis is gebouwd als protest tegen het communistische tijdperk, “De wereld op zijn kop”

opznkop7
8. Rotterdamse kubuswoning
Op nummer 8 een bizar huis van eigen bodem. Deze in Rotterdam gebouwde kubuswoningen zijn ontworpen door Piet Blom in 1984. De woningen zijn gebouwd als tegenreactie op de grootschalige en grijze architectuur tijdens de wederopbouw van de Tweede Wereldoorlog.

rotterdam8

9. Ready for take-off?
Dit zijn gelukkig geen foto’s van een vliegtuigramp. dit is de woning van Joanne Ussary. Deze boeing 727 staat in Mississippi, USA. Het vliegtuig is compleet verbouwd waardoor de deuren automatisch opengaan, het voorzien is van alle gemakken en je in de cockpit kan chillen in de jacuzzi. The sky is the limit zullen we maar zeggen.

vliegtuig9
10.Wonen boven een waterval
De laatste in de lijst met bizarre woningen, is deze in Amerika gebouwde villa over een waterval heen. Het huis is ontworpen door Frank Lloyd in 1935 voor toentertijd € 155.000. De waarde van dit huis wordt vandaag de dag rond de € 2.500.000 geschat. Als wij er van deze 10 eentje mochten uitzoeken was dit hem geworden.

waterfall10


Foto’s via: 
The richestOddee