Homedeal.nl Inspiratie Buitenkant woning De 10 meest bizarre woningen

De 10 meest bizarre woningen

Schoen huis

Woon jij in het huis van je dromen? Tegenwoordig geldt de regel: als je het kan bedenken kun je het bouwen. Dat hebben de eigenaren van deze 7 huizen zich geen twee keer laten vertellen.

1. Schoenen verslaafd?
Deze bijzondere Amerikaanse woning is gebouwd in 1948. Tegenwoordig dient dit huis enkel nog als museum, ter nagedachtenis aan de bouwer ervan: Colonel Mahlon M. Haines, die ook wel bekend stond als the Shoe Wizard of New York.


2. Weet jij wat het is?
Dit huis vind je in Ransom Canyon, Texas en is ontworpen door architect Robert Bruno. Wij kwamen er niet uit wat deze grote en ruim opgezette woning exact moet voorstellen. Wat we wel weten is dat het ongeveer € 3.000.000 heeft gekost om dit te laten bouwen. Zou jij dat geld ervoor over hebben?

gek huis

3. Is er leven op Pluto?
Nee dit is niet het bewijs dat er leven op een andere planeet is. Dit huis staat in, hoe kan het ook anders, Tennessee en is misschien wel de meest beroemde bizarre woning van deze lijst. Meerdere kranten, magazines en televisieprogramma’s hebben al aandacht aan deze bijzondere woning geschonken. Binnenin is het goed vertoeven met maar liefst 2000 m2 woonoppervlak.

ufo huis

4. De wereld op z’n kop
Dit huis is te vinden in Polen, en nee dit is niet het resultaat van een groep Poolse bouwvakkers en een fles wodka. Dit huis is gebouwd als protest tegen het communistische tijdperk, “De wereld op zijn kop”

huis op zijn kop5. Rotterdamse kubuswoning
Op nummer 8 een bizar huis van eigen bodem. Deze in Rotterdam gebouwde kubuswoningen zijn ontworpen door Piet Blom in 1984. De woningen zijn gebouwd als tegenreactie op de grootschalige en grijze architectuur tijdens de wederopbouw van de Tweede Wereldoorlog.

kubus huis

6. Ready for take-off?
Dit zijn gelukkig geen foto’s van een vliegtuigramp. dit is de woning van Joanne Ussary. Deze boeing 727 staat in Mississippi, USA. Het vliegtuig is compleet verbouwd waardoor de deuren automatisch opengaan, het voorzien is van alle gemakken en je in de cockpit kan chillen in de jacuzzi. The sky is the limit zullen we maar zeggen.

vliegtuig huis
7. Wonen boven een waterval
De laatste in de lijst met bizarre woningen, is deze in Amerika gebouwde villa over een waterval heen. Het huis is ontworpen door Frank Lloyd in 1935 voor toentertijd € 155.000. De waarde van dit huis wordt vandaag de dag rond de € 2.500.000 geschat. Als wij er van deze 10 eentje mochten uitzoeken was dit hem geworden.

wonen boven waterval