Homedeal.nl Inspiratie Buitenkant woning Wonen in een tiny house

Wonen in een tiny house

Klein, minimalistisch en simpel wonen in een tiny house. Bij het zien van de kleine en prachtig ingerichte huizen word je spontaan verliefd. Wij verdiepten ons in de achterliggende gedachte van de tiny houses en zochten de mooiste exemplaren voor je op!

Wat is een tiny house?

‘Genoegen nemen met genoeg’, zo luidt de filosofie achter het kleine huis. Een volwaardig huis, inclusief badkamer, keuken en bed, maar dan op kleine schaal. Met een tiny house leef je een eenvoudig leven en verbruik of gebruik je niet meer dan nodig is, denk aan; grondstof en ruimte. Daarvoor in de plaats krijg je juist meer vrijheid. Je hebt niet te veel spullen, geen hoge woonlasten en je verplaatst je huis gemakkelijk wanneer jij dat wil. Klinkt goed, toch?

De mooiste tiny houses; laat je inspireren

De tiny houses zijn in verschillende woonstijlen terug te vinden. Laat je inspireren door de stijlvol en modern ingerichte huisjes.

  • Landelijk wonen

  • Een moderne uitstraling

  • Slim omgaan met opbergruimte

  • koken in een tiny keuken

  • Een goede nachtrust

  • Een luxe badkamer

Ga jij de uitdaging aan?

Het wonen in een tiny house is dus meer dan alleen kiezen voor klein en goedkoop. Het is een heuse levensstijl waar bewoners kiezen voor vrijheid en rekening houden met de natuur. Een tiny house is namelijk ecologisch en duurzaam ontworpen. Daarnaast wordt het huisje volledig op maat gemaakt. Het is voor ontwerpers een kunst om om te gaan met de kleine ruimte. Een leuke uitdaging dus!

Tiny Houses worden in Nederland steeds populairder, maar de mogelijkheden voor de bouw en plaatsing ervan zijn nog beperkt. Dat neemt niet weg dat jij niet voor ‘klein’ en ‘minimalistisch’ kunt kiezen. Misschien bevindt zich wel een kleine ruimte in jouw woning? Of beschik je over een klein balkon? Pas de filosofie van de tiny houses toe: minimalistisch en efficiënt.

Je kunt bij het inrichten van een kleine woning natuurlijk ook de hulp inschakelen van een (binnenhuis)architect. Een (binnenhuis)architect is gespecialiseerd in het ontwerpen en omzetten van jouw wensen in een prachtig interieur of woning. Benieuwd waar een (binnenhuis)architect jou bij kan helpen? Bekijk de mogelijkheden op Homedeal.