Homedeal.nl Inspiratie Duurzaam wonen Beurs Eigen Huis: 3x duurzame woontrends die je had willen zien

Beurs Eigen Huis: 3x duurzame woontrends die je had willen zien

De Beurs Eigen Huis in de Jaarbeurs in Utrecht was dé place to be om een flinke portie wooninspiratie op te doen. En dat deden we. Onze verslaggever Vincent nam een kijkje op de Beurs en stuitte op een aantal nieuwe, duurzame woontrends. Benieuwd naar deze trends? Lees even mee.

Groene verwarming voor kleine ruimtes

Een van de meest uitzonderlijke innovaties die tentoongesteld werd, was vloer- en wandverwarming als centraal verwarmingssysteem. Zo’n verwarmingssysteem is watergedragen, waardoor deze binnen no time warmte afgeeft. Een ander voordeel van deze verwarming is dat deze kachels of radiatoren overbodig maakt. Heel handig dus om aan te leggen in kleinere ruimtes. De installatie ervan is trouwens ook vliegensvlug gefikst. Maar het allerbelangrijkste pluspunt is de duurzaamheid. Niet alleen bij de fabricage van de materialen is namelijk rekening gehouden met het milieu. Doordat het verwarmingssysteem aangebracht wordt onder de afwerklaag, hoef je niet extreem te stoken.

duurzame verwarming

Mosliefhebbers opgelet

De frisse geur van het bos die je elke dag tegemoet komt wanneer je de kamer binnenloopt. Wie wil dat nu niet ervaren? Mos aan de muur maakt het mogelijk. Dit mos wordt op een verantwoordelijke en ecologische wijze verkregen en is daarom heel duurzaam. Veel mensen denken dat dit mos nog onderhouden moet worden, net zoals bij de meeste planten. Maar schijn bedriegt. Plaats het mos aan de wand of het plafond en je hebt er geen omkijken meer naar. Het heeft geen daglicht nodig, is brandvertragend en heeft een hoge akoestische demping. Bovendien levert het naast een verfrissende geur ook extra zuurstof op. Ideaal voor in huis.

mosbehang

Een gezond woonklimaat via Nederlandse schelpen

Een duurzame trend die absoluut niet mag ontbreken in het rijtje: isolatie door middel van schelpen. Deze schelpen worden geplaatst in vochtige locaties in je huis, zoals kruipruimtes. Ze zorgen ervoor dat er geen stilstaande lucht ontstaat. Hierdoor krijgen pissebedden, zilvervisjes en schimmel geen kans om zich te nestelen.

Een extra voordeel is dat hierdoor de luchtvochtigheid verbetert. Dit isolatiemateriaal komt het energielabel van je woning ten goede. Dat is dan weer positief voor de waarde van je huis. Een win-winsituatie dus!

Gerelateerde artikelen: