1 miljoen projecten verricht

Cv-ketel kopen in de zomer

Heb je er wel eens over nagedacht om je nieuwe cv-ketel aan te schaffen in de zomer? Waarschijnlijk niet, terwijl je daar geld mee kan besparen en problemen mee kan vermijden.

Waarom je nieuwe cv-ketel in de zomer aanschaffen?

Zoals je weet, hebben weinig huishoudens hun cv-ketel intensief nodig in de zomer. De gemiddelde temperatuur in Nederland is dan zo’n 18 tot 20 graden. Dit betekent ook dat maar weinig mensen er überhaupt aan denken om de cv-ketel te vervangen. Voor installateurs en fabrikanten betekent het dat er maar weinig vraag zal zijn naar cv-ketels. Hierdoor daalt de prijs van cv-ketels in de zomer en daar kan jij van profiteren! Daarnaast zal er geen wachtrij zijn, omdat de installateurs het minder druk hebben. Dus controleer in de zomer of je cv-ketel aan vervanging toe is, om zo te besparen op de kosten en snel geholpen te worden.

Voorkom problemen in de winter

In Nederland valt tijdens de wintermaanden ongeveer een derde van de cv-ketels uit of vertoont kuren. Wanneer dit gebeurt zal je een tijd in een koud huis leven, zonder verwarming en zonder warme douche. Dit wil je niet laten gebeuren, toch? Het laten vervangen van de cv-ketel in de zomer of onderhoud laten plegen klinkt dan al een stuk aantrekkelijker. In de wintermaanden heb je de cv-ketel namelijk hard nodig.

Laat regelmatig de cv-ketel onderhouden

Wil je zo lang mogelijk met de huidige cv-ketel vooruit kunnen en wil je cv-ketel problemen voorkomen? Dan is het zeer aan te bevelen om de installateur regelmatig de cv-ketel te laten checken. Dit kunnen eenmalige controles zijn, maar je kan ook kiezen voor een onderhoudscontract. Door het onderhoud zal je ook tijdens de wintermaanden een knus en behaaglijk thuis hebben. Onderhoud van je cv-ketel kan eenmalig vanaf €70.CV ketel onderhoud

Wat kost een nieuwe CV ketel?

De kosten van een nieuwe cv-ketel zijn grotendeels afhankelijk van het soort ketel dat je kiest en het aantal uren dat de installateur kwijt is aan de installatie. Ketels hebben een CW waarde, die gaan van 1 t/m 6. Hoe hoger de waarde, hoe meer warm water de ketel kan opwekken. De meest gekozen ketel is de CW5 ketel. Deze is geschikt voor de keuken, douche en het bad. Ze kunnen beperkt tegelijk aangezet worden. De prijs voor de CW5 ligt tussen de €1.800 en €2.600 inclusief installatie.