5.000 specialisten
1 miljoen projecten verricht

Thermaskirt: meer ruimte, meer voordelen

thermaskirt

Vind je die radiatoren ook niet mooi? Of geven ze niet genoeg warmte door het hele huis? Daar is een oplossing voor, en nee, het is geen vloerverwarming. De vloer mag je laten liggen. Met Thermaskirt plintverwarming heb je de voordelen van gewone radiatoren en vloerverwarming, maar dan veel sneller.

Hoe werkt Thermaskirt?

Thermaskirt is gemaakt van een high-tech aluminium legering. Het vervangt niet alleen de radiatoren, maar ook gelijk de huidige plinten. Waar het voor plintverwarming eerst nodig was een aparte buizenconstructie te plaatsen en daarna de plint erover, is de Thermaskirt beide in één. Warm water wordt via de buizenconstructie in de Thermaskirt vervoerd langs alle muren in het huis.

Wat zijn de voordelen?

De thermaskirt biedt vele voordelen:

Goedkoop

Om je kamer op de juiste temperatuur te krijgen hoeft het water minder heet te zijn dan in bijvoorbeeld een radiator. Dit zorgt ervoor dat je tot wel 25% bespaart op de stookkosten per jaar. Daarnaast is de aanleg van Thermaskirt een, in verhouding met vloerverwarming, goedkope klus. Het is ook bijna in elk soort gebouw aan te leggen zonder dat er grote ingrepen nodig zijn.

Praktisch

Ten eerste is het natuurlijk dé manier om ruimte te creëren in je huis. De radiatoren kan je weglaten. Nu is er ruimte onder de vensterbank om bijvoorbeeld een kastje neer te zetten. Ten tweede bevat de Thermaskirt afneembare strips aan de boven- en onderkant. De bovenkant is handig voor als je gaat verven en aan de onderkant kan je eventuele kabels wegwerken. Haal de strip eraf, leg de kabel ertussen en plaats de strip terug. Zo simpel is het, en je huis ziet er gelijk een stuk netter uit.

Effectief

Zet je de verwarming hoger? Dan heb je dankzij de Thermaskirt binnen enkele minuten al een warmer huis. Dit in tegenstelling tot vloerverwarming en radiatoren. Hierbij gaat er meer tijd overheen om het huis lekker warm te krijgen. Daarnaast werkt het bij elke soort vloer even goed, terwijl vloerverwarming minder goed werkt bij bijvoorbeeld houten vloeren.

Voor elk interieur een kleur

Naast de voordelen in vergelijking met andere verwarmingsmogelijkheden, is Thermaskirt ook verkrijgbaar in verschillende kleuren en uitvoeringen. Op deze manier vind je ook voor jouw interieur een passende soort.

 

Wat zijn de kosten?

Hoeveel kost de aanleg van Thermaskirt dan, vraag je je af. Dat is niet zoveel, namelijk zo’n € 25 per meter. Om het verschil met gewone radiatoren en vloerverwarming uit te leggen, geven we een rekenvoorbeeld:

Radiator

Je hebt een woonkamer van 6 meter breed, 4 meter lang en 2,5 meter hoog. En voor een woonkamer is een vermogen van 75 watt per m³ nodig. Je kamer heeft een inhoud van 6x4x2,5 = 60 m³. Dit betekent dat je een totaal vermogen nodig hebt van 60×75 watts = 4500 watts. Wil je dit met 1 radiator bereiken, dan moet je rekening houden met een afmeting van 70-90 cm hoog en 160-200 cm breed. De prijs hiervoor is €250 tot €300. De kans is aanwezig dat je beter 2 kleinere radiatoren kan kopen in verband met de verspreiding van de warmte. Reken dan op een extra bedrag van €50 tot €70.

Vloerverwarming

De woonkamer heeft een oppervlakte van 6×4 = 24 m². Vloerverwarming kost zo’n €1.100 voor 20 m² en €1.200 voor 30 m². Dit betekent dat je voor 24m² tussen de €1.100 en €1.200 kwijt bent. Dat is los van de eventuele nieuwe vloer die er in moet of het verwijderen en opnieuw plaatsen van de vloer na de plaatsing van de vloerverwarming.

Thermaskirt

Voor dezelfde woonkamer heb je 2×6 + 2×4 = 20 meter Thermaskirt nodig. Met een prijs van €25 per meter komen de totale kosten op €500.

Als we de kosten op een rij zetten dan is het duidelijk dat vloerverwarming de duurste verwarming is, maar ook de meeste werkzaamheden omvat. Radiatoren zijn het goedkoopste met €300. Thermaskirt zit dus in het midden met een prijs van €500, maar het biedt de voordelen van radiatoren en vloerverwarming.

Dus, waarom Thermaskirt?

Thermaskirt is een makkelijk te plaatsen vorm van plintverwarming. Het is in verhouding met vloerverwarming veel goedkoper en door de vele voordelen die het biedt heb je het verschil tussen een radiator en Thermaskirt binnen no-time terugverdiend. Ben je geïnteresseerd in plintverwarming en met name Thermaskirt? Vraag dan bij HomeDeal offertes aan om snel meer en specifieke prijsinformatie te ontvangen.

 

Bron afbeelding: Heizleisten kaufen