5.000 specialisten
1 miljoen projecten verricht

Eigen creatieve herfstdecoraties

De herfst is voel- en zichtbaar aangebroken, leuk om de herfst in en rond huis erin te brengen. Met wat hulp van de natuur doe je dit goedkoop en eenvoudig. Verzamel hout, bladeren (liggen er nu genoeg!) en verschillende noten die overal zijn te vinden. Maak gezellige decoraties, wij geven een paar creatieve voorbeelden.

Breng licht in huis

Na aankomende zondag zullen de dagen korter en donkerder worden, want de klok wordt achteruit gezet. Maar er zijn genoeg manieren om meer licht in huis te brengen. Het is natuurlijk makkelijk om snel de lamp aan te gooien, maar wij hebben enkele ideeën die meer sfeer meebrengen. Zo kan je gemakkelijk met een emmer of vaas een herfst uitstraling creëren. Door pompoenen, bladeren en kerstverlichting maak je binnen no time een mooie herfst ‘lamp’. Ook is het mogelijk om gebruik te maken van een boomstronk, vul deze met bijvoorbeeld dennenappels en waxinelichtjes.

             

Herfst ‘buiten’ je huis

Het is natuurlijk naast decoraties in huis, ook gezellig om decoraties buitenshuis te hebben. In de afbeeldingen hieronder staan twee leuke ideeën om dit te doen. De afbeelding linksonder kan je maken door bijvoorbeeld een oude jute zak in een strook te knippen en aan deze strook dennenappels vast te maken. De afbeelding rechtsonder kan gemaakt worden met een tak en kleine kastanjes/eikels en bladeren. Dit wordt allemaal aan elkaar verbonden met een draad. Naast deze twee ideeën kun je het jezelf nog makkelijker maken, door bijvoorbeeld pompoenen voor je huis te zetten of een (eigen gemaakte) krans op te hangen.

           

Decoraties met bladeren

De bladeren beginnen te verkleuren en van de bomen te vallen. Van deze mooie diepgele bladeren kan je goed gebruik maken, door bijvoorbeeld als decoratie voor je kaarsen. De schaal in de afbeelding linksonder maak je van (nep)bladeren, deze moet je aan een ballon plakken en aan elkaar. Zo creëer je het ‘schaal’-effect van de bladeren. Dit zijn sfeervolle en unieke manieren om je woonkamer op te fleuren.

           

Gerelateerde artikelen:

Herfsttrends 2016-2017
5 bomen met mooie herfstkleuren
5 planten die het goed doen in de herfst

Bronnen: Pinterest, Pinterest, Pinterest, Pinterest, Pinterest, Pinterest