Homedeal.nl Inspiratie Feestdagen 5 alternatieven voor de traditionele kerstboom

5 alternatieven voor de traditionele kerstboom

originele kerstboom

Heb je het gehad met al die naalden in huis of heb je simpelweg niet de ruimte voor een traditionele kerstboom? Bekijk hieronder de alternatieven voor de kerstboom en kies dit jaar voor een hippe en trendy variant. Op deze manier haal je zonder het gesleep van een echte kerstboom toch de kerstsfeer in huis. Wees creatief en voorzie je woonkamer van iets origineels deze kerst.

Naaldloos

De traditionele kerstboom wordt tegenwoordig steeds vaker vervangen door een kerstboom van planken. Op deze manier heb je geen last van de vervelende naalden door je hele huis. Net als de traditionele kerstboom kun je deze ‘boom’ versieren en van gezellige lichtjes voorzien.

kerstboom hout

Voor de boekenwurm

Dit alternatief voor de kerstboom is ontzettend leuk voor iemand die gek is op lezen. Creëer een kleurrijke kerstboom door boeken te stapelen. Of houdt het simpel en maak gebruik van de boekenkast!

kerstboom boeken

Kersttree

Ben je aan het verbouwen of wil je een originele kerstboom? Gebruik je ladder als kerstboom en decoreer de treden met mooie lichtjes en leuke kerstversiering. Met dit alternatief houd je veel plek over voor alle kerstcadeaus.

kerstboom trap
Wanddecoratie

Kerstbomen nemen veel plek in beslag, een kerstboom tegen de wand is ideaal om ruimte te besparen. Wees creatief met takken of touw. Schilder de takken wit voor een stijlvol effect.

kerstboom takken

Platte kerstboom

Heb je weinig ruimte en niet de tijd om aan de slag te gaan? Haal alsnog het groen in huis door een doek op te hangen met een afbeelding van de traditionele kerstboom of voorzie de wand van muurstickers. Heb je een wand met schoolbordverf? Teken dan een mooie kerstboom op de wand en haal zo de kerstsfeer in huis.

platte kerstboom

Takken kerstboom

Wil je wel de lekkere geur van de kerstboom in huis, maar niet een hele boom in huis? Ga dan aan de slag met de takken. Maak bijvoorbeeld van de takken een platte kerstboom.

kerstboom takken

Bronnen afbeeldingen: Pinterest, Pinterest, Pinterest, Pinterest