5.000 specialisten
1 miljoen projecten verricht

5 redenen waarom je een alarmsysteem neemt vóór de feestdagen

De eerste kerstnummers worden alweer gedraaid op de radio, het wordt kouder en donkerder. Dat kan maar één ding betekenen, de feestdagen komen er weer aan. Maar niet iedereen heeft goede bedoelingen tijdens de feestdagen, dieven en vandalen slaan deze periode vaak hun slag. Daarom hebben we 5 redenen op een rij gezet waarom je huis veilig achterlaten belangrijk is.

Reden 1: Tijdens kerst en oud en nieuw 100 meer inbraken dan gemiddeld
Als jij met vrienden en familie aan het kerstdiner zit slaan dieven hun slag. Ze maken slim gebruik van het feit dat jij vaak niet thuis bent en de buurt minder waakzaam is omdat iedereen bezig is met de feestdagen. Vier je dit jaar kerst en oud en nieuw bij vrienden of familie? Laat dan wat lampen branden zodat het lijkt alsof er iemand thuis is.

Reden 2: 13 miljoen schade tijdens oud en nieuw
De feestdagen, en dan met name oud en nieuw, gaan vaak gepaard met veel vandalisme. Vorig jaar is er voor 13 miljoen euro aan schade aangericht tijdens de jaarwisseling. Denk hierbij aan brandstichting, het opblazen van bushokjes en vernielen van openbare spullen. Een ander target van vandalen zijn brievenbussen. Heb je een brievenbus aan de weg staan? Dan doe je er goed aan om deze een dagje in de garage te zetten of dicht te maken.

Reden 3: 2000 brandmeldingen tijdens oud en nieuw
Het zou je niet verbazen dat de kans op brand enorm toeneemt tijdens oud en nieuw. Een ongeluk zit in een klein hoekje, niet alleen door vuurwerk maar ook door kaarsjes die je bij het eten hebt aangestoken en door alle ophef rond 24:00 vergeet in de gaten te houden. Tip: Gebruik LED-kaarsjes in plaats van waxinelichtjes.

Reden 4: Inbrekers zitten ook op social media
Ga je lekker skiën tijdens de kerstvakantie, of juist de zon opzoeken? Wanneer jij op vakantie bent hebben inbrekers vrij spel. Misschien erg lastig, maar zet niet op social media dat je volgende week op vakantie gaat. Hoe leuk je vakantiefoto ook is, wacht even totdat je weer thuis bent met posten. Inbrekers zitten ook op social media, en wanneer ze lezen dat jij volgende week 7 dagen weg bent bestaat de kans dat ze een bezoekje brengen. Wil je met een gerust hart op vakantie? Dan zorg je ervoor dat je huis goed beveiligd is. Je hebt tegenwoordig systemen waarvan jij en een meldkamer een melding krijgen als er iets verdachts gebeurt. 

Reden 5: Je krijgt subsidie
Deze is niet enkel voor de feestdagen, maar zorgt wel voor een leuke besparing. Wanneer je je huis beter wilt beveiligen kun je vaak terecht bij je gemeente voor een subsidie. Inwoners van Utrecht bijvoorbeeld kunnen 33 procent terugkrijgen van de gemaakte kosten van het beveiligen van je woning. Informeer daarom bij je gemeente of je in aanmerking komt voor subsidie wanneer je een alarmsysteem laat plaatsen.

Wil jij met een gerust gevoel richting de feestdagen, en met een veilige woning 2016 in? Dan kies je voor een alarmsysteem. Met een alarmsysteem zorg je voor een veiliger thuis. De prijzen van een alarmsysteem beginnen al bij € 150.

Afbeelding: Ensosolft