Homedeal.nl Inspiratie Feestdagen Kerst in huis: mannen versus vrouwen

Kerst in huis: mannen versus vrouwen

Als een man of vrouw de volledige zeggenschap over de kerstversiering in huis zou hebben, hoe ziet dat er dan uit? Met de vraag of dit op één lijn zou liggen of juist totaal niet startte we een mini-testje op kantoor: 2 mannelijke collega’s versus 2 vrouwelijke collega’s.

De vrouwen

Zij twijfelde geen moment over deze uitdaging, een heerlijke legitieme reden om het internet eens flink af te speuren naar leuke kerst ideeën (uiteraard ook voor eigen gebruik). Onderstaande collage’s, waarin vooral witte kerstversiering centraal staat, zijn het resultaat.

 

Kerstversiering vrouw 1

 

Kerstversiering vrouw 2

 

De mannen

Bij de mannen was een twijfelachtige blik te bespeuren, maar ook zij wilden deze uitdaging aangaan. Uiteindelijk waren de mannen zelfs het snelste klaar met hun collage (kan uiteraard diverse redenen hebben). In deze collage’s zien we vooral het verschil tussen traditioneel en modern.

 

Kerstversiering man 3

 

Kerstversiering man 4

 

Conclusie

En zitten mannen en vrouwen op één lijn qua kerstversiering? Het zien van elkaars collage’s leverde de volgende reacties op:

Reactie vrouw (collage 1):

“Dit had ik niet verwacht van een man, de decoratie is tot in detail verzorgd. Het verschil met mijn eigen collage is dat er bij deze collage de aandacht meer gericht is op de traditionele, rode kerstversiering, opvallende keuze voor een man. Bij de tweede is er een groot verschil tussen mijn eigen collage en deze collage. Ik had al verwacht dat mannen meer van wit als decoratie houden, dan rood.”

Reactie vrouw (collage 2):

“Ik had dit resultaat wel aardig verwacht. Ik denk dat vrouwen meer gericht zijn op kerstversiering in een (interieur)stijl die ze mooi vinden en mannen vaak maar wat doen of uitgaan van het klassieke kerstbeeld: rood en goud, veel lichtjes en overdreven versieringen. En daarom denk ik ook dat ze aardig verschillen van mijn eigen collage.”

Reactie man (collage 4):

“Ik had wel verwacht dat bij de vrouwelijke collage’s er meer eenheid in zou zitten, wat je dus inderdaad vooral bij de bovenste collage ziet. Rood bij rood, wit bij wit. Dit verschilt denk ik wel bij die van mij. Ik heb van alles bij elkaar gezocht wat ik leuk vind en niet rekening gehouden met of het wel bij elkaar past. Daarnaast zie ik bij de collage’s van de vrouwen veel priegeltjes en kleine decoraties. Ter vergelijking heb ik juist gekozen voor wat grotere eyecatchers.”

 

Bronnen collage 1: Pinterest, Pinterest, Pinterest, Pinterest, Pinterest, Pinterest, Pinterest, Pinterest

Bronnen collage 2: Pinterest, Pinterest, Pinterest, Pinterest, Pinterest, Pinterest, Pinterest, Pinterest, Pinterest

Bronnen collage 3: NadelunchAgusideas9, Photosmile, MakroSpaceio, Koridy, Wiehelptmijverder, Leukekerst, Pixielillystar

Bronnen collage 4: Pinterest, Pinterest, Pinterest, Pinterest, Hiberniacollegedublin, Pinterest