Homedeal.nl Inspiratie Feestdagen Je tafel op zijn paasbest!

Je tafel op zijn paasbest!

Ruik je de geur van vers gebakken broodjes al bijna? Dit weekend is het zover, gezellig met het gezin, familie en/of vrienden uitgebreid brunchen voor Pasen. Naast leuk gezelschap zijn er meer elementen die niet mogen ontbreken aan je paastafel. Doe inspiratie op over hoe je jouw tafel op zijn paasbest maakt!

1 ei is geen ei

Eieren zijn onmisbaar op de paastafel. Wist je dat we in Nederland met Pasen gemiddeld 35 miljoen eieren eten? Kook jij altijd eitjes en zet je ze direct op tafel, of doe je wel eens wat leuks met je eieren?

Ga los met stiften op je eieren. Maak vrolijke gezichten die direct een lach toveren op iedereens gezicht, ga creatief met lijnen aan de slag zodat de eieren bij rest van je paastafel passen of schrijf voor al je tafelgasten een mooie persoonlijke boodschap op hun ei.

paastafel eieren

Voor de knoeiers onder ons

Met zoveel lekkers op tafel, is een servet onmisbaar. Daarnaast is een servet ook een leuk element om kleur aan je tafel te geven. Bij Pasen denk je vooral aan voorjaarskleuren zoals hemelsblauw, groen van bloei en zachte pasteltinten van bloemen. Het mixen van kleuren is vaak nog leuker.

Wat je met de servet kan doen op je paastafel? Kies ervoor om verschillende vrolijke kleuren servetten op de borden te leggen, print een paasfiguur uit en bindt deze op de servetten of volg snel een lesje servet vouwen en maak er een mooie paashaas van.

paastafel

Stralende narcissen, blauwe druifjes en geurrijke hyacinten

Maak de tafel compleet met prachtige lentebloemen of takken, iedereen wordt direct vrolijk van het idee dat de lente echt voor de deur staat. Dit doet een ochtendhumeur voor de vroege eters direct verdwijnen.

Paastakken in een vaas wordt veel gebruikt als accessoire voor de paastafel, dit kan je lekker rustig houden maar fleurige takken met vogeltjes is ook een prachtig gezicht. Ben je meer van het subtiele? Werk met kleinere vaasjes, of nog leuker eierdopjes, en stop daar echte lentebloeiers in zoals kuikengele narcissen, vrolijke blauwe druifjes, geurige hyacinten of subtiele witte tulpjes. Wil je het echt heel subtiel houden of heb je weinig ruimte op de ontbijttafel? Leg een bloemetje op het bord.

paastafel bloemen

Eten, eten, eten

Oké genoeg decoratie, tijd voor het echte werk; sapjes boordevol vitaminen, heerlijke afgebakte broodjes en beleg dat je op een doordeweekse dag meestal niet op je brood hebt. Ook dit is natuurlijk onderdeel van hoe je paastafel eruit komt te zien. Haal beleg uit de verpakking en doe dit in glazen potjes of op een bordje, zonde als op je mooie paastafel allemaal drukke reclame van verpakkingen staan.

Wil je zelf wat klaarmaken voor je paasbrunch? Bedenk wat je allemaal vindt passen bij Pasen en doe daar wat creatiefs mee voor je eten en drinken op tafel. Bak bijvoorbeeld brood in de vorm van kuikentjes, maak gebruik van een sjabloon van een haas voor in je cake, omwikkel eiersalade met zalm zodat het op een wortel lijkt of doe een stukje groen in je oranje vruchtensapje.

pasen eten

Allemaal kleine elementen die makkelijk toepasbaar zijn, misschien heb je de spullen zelfs al in huis. We wensen je fijne paasdagen (en ook veel complimenten toe over je paastafel)!