5.000 specialisten
1 miljoen projecten verricht

Trap schilderen

Heb jij plannen om je trap te (laten) schilderen? Maak er dan eens iets speciaals van, de opties zijn namelijk oneindig! HomeDeal heeft een flinke dosis inspiratie voor je klaarliggen om van jouw trap een echte eyecatcher te maken!

Wat is er mogelijk als ik mijn trap laat schilderen?

Als je de mogelijkheden niet kent, is het lastig om zelf op een goed idee te komen. Om jou te helpen heeft HomeDeal 5 opties mét voorbeelden voor je op een rij gezet, zodat jij straks een trap hebt die helemaal bij jouw huis past.

Ombre trap

De ombre trend kennen we allemaal wel van je haar, maar op de trap…? Ja, ook daar kan je ombre in terug laten komen! Hierbij kan je het zo opvallend maken als je zelf wilt: gebruik verschillende grijstinten voor een naturel look of juist knalgroen om op te vallen!

Regenboog trap

Is ombre niet opvallend genoeg voor jouw huis? Ga dan voor een regenboog trap! Dit kan letterlijk met alle kleuren van de regenboog, maar ook met meerdere tinten van één kleur of juist contrastkleuren.

Effen trap

Wil je liever niet 10 verschillende kleuren verf kopen? Met één kleur zijn er ook allerlei variaties mogelijk, zoals:

  • de hele trap in één kleur schilderen (met of zonder balustrade);
  • de trap en de muur ernaast in dezelfde kleur schilderen;
  • een deel van de trap schilderen.

Dit laatste is vooral mooi bij houten trappen en zorgt voor een naturel, maar toch opvallende uitstraling.

Tekst trap

Wat ook leuk is om te doen is een tekst op je trap te schilderen! Je kunt bestaande quotes gebruiken, maar ook zelf een originele tekst bedenken. Deze schilder je vervolgens met een sjabloon of (als je een vaste hand hebt) uit de losse pols op de trap. Een variatie hierop is nummers op de traptreden schilderen.

Print trap

Als je echt flink uit de band wil springen is het een idee om een print op je trap te (laten) schilderen! Je hebt hierbij keuze uit een all-over print of hou het juist subtiel.

Hoe pak je dat aan?

Is één van bovenstaande trappen precies wat jij wilt, maar weet je niet hoe je een trap moet schilderen? Huur dan een professionele schilder in! Een schilder heeft veel ervaring en werkt bovendien snel en nauwkeurig. Hierdoor heb jij snel de mooiste trap van de straat! Een trap schilderen kost € 35 tot € 40 per m2 inclusief verf, materiaal en btw. Heb je geen idee hoeveel m2 jouw trap is? Gemiddelde prijzen voor het schilderen van een hele trap verschillen tussen € 300 en € 700.

Afbeeldingen via: Design Sponge, Houzz, Sour Jones, Marie Claire Maison, Flickr, Pinterest, The Design Chaser, Stylish Eve, Brit, HomeSpot HQ, Indulgy, HomeJelly & Good House Keeping.