5.000 specialisten
1 miljoen projecten verricht

Doe hier je creatieve kerstinspiratie op voor dit jaar

Bezig met het kerstklaar maken van je woning? Maar ben je hiervoor even inspiratieloos? Wij hebben de leukste kersttips voor kerst 2016 voor je op een rijtje gezet. Laat je inspireren met deze creatieve tips!

Tip nummer 1: kurken onderzetters

Koop kurken onderzetters en geef deze een likje verf of zet er een kerststempel op. Binnen no-time heb je leuke kurken kerstonderzetters om je warme chocomel met slagroom op te zetten. Zeer eenvoudig en goedkoop!

Tip nummer 2: Spirograph

Elk kind werd er vroeger wel blij van: Spirograph. Spirograph komt weer terug deze kerst. Koper is op zich al een materiaal wat in 2016 steeds vaker te zien was in het interieur. Nu is deze trend te combineren met Spirograph. Dit materiaal kan je zelf buigen totdat jij hebt wat je wil. Zo kan je kerstballen, -sterren en -boompjes draaien, precies naar jouw wensen.

Tip nummer 3: wandplankjes

Een andere trend van 2016 zijn wandplankjes. En ook deze kan je toepassen met de kerst. Maakt bijvoorbeeld een houten kerstboom van plankjes op je muur. Ter decoratie kan je hier kerstobjecten in doen zoals kerstballen en mistletoe’s.

Tip nummer 4: het kerststukje… van mos

Eigenlijk kan deze tip niet ontbreken in dit lijstje. Het kerststukje is iets wat jaarlijks terugkomt in het kerstinterieur. Hip voor 2016 is het kerststukje van mos. Dit winterse kerstbolletje is wat moeilijker te maken dan de andere kerststukjes maar dat neemt niet weg dat het er wel erg leuk uit ziet. Je maakt zo’n kerststukje met een bol van piepschuim, blinddraad, een lijmpistool en heel veel mos.

Tip nummer 5: mini kerstboompjes. Weer van kurk

Kurk: je zag het steeds vaker terug in het interieur in 2016 en is misschien wel de grootste trend van dit jaar. De creatievelingen kunnen zich ermee uitleven door er mini kerstboompjes van te maken. Hiervoor heb je nodig: een kurk van een wijn- of champagnefles, een scherp mes en kleine dennentakjes. Prik een paar goede gaatjes in de kurken, stop de dennentakjes erin en voila!

 

Gerelateerde blogs:

Bronnen:

Showhome, Showhome, Showhome, Showhome, Christmaholic