Homedeal.nl Inspiratie Hobbykamer 5x prachtige thuisbibliotheken: de droomkamer van elke boekliefhebber

5x prachtige thuisbibliotheken: de droomkamer van elke boekliefhebber

Word jij ook dolgelukkig van het lezen van een goed boek? Zittend op een lekkere bank leef je even in een andere wereld. Je liefde voor boeken zorgt er nog wel eens voor dat je boekenkast uitpuilt en je geen plank meer overhoudt. De oplossing? Een thuisbibliotheek met plek voor al je boeken. Droom weg bij deze prachtige thuisbibliotheken.

1.Klein en gezellig

Niet iedereen heeft genoeg plek in huis voor een gigantische bibliotheek. Misschien heb je nog maar een hoekje in huis over voor je boeken. Maak je geen zorgen, want een thuisbibliotheek kan je zo groot en zo klein maken als je wil. Maak daar een leuk zitje voor en plaats boekenkasten aan de zijkanten om al je verhalen in neer te zetten. Op deze manier heb je een niet al te grote, maar gezellige thuisbibliotheek.

2. Kleurrijke boekenwand

Ben jij fan van boeken én kleur? Kies dan voor een grote boekenkast die je in een vrolijke kleur schildert. Samen met de verschillende kleuren van de boekenkaften geeft dit een vrolijk geheel. Wil je je gekleurde boekenkast nog wat speelser maken? Kies dan voor een boekenkast met vakjes in verschillende vormen en maten.

3. Op kleur gesorteerd

Als je je thuisbibliotheek een echte wauw-factor wil geven, kies er dan voor om je boeken op kleur te sorteren. Dit is een flink karwei, maar het resultaat is werkelijk prachtig. Dit soort thuisbibliotheken zijn een goed alternatief voor schilderijen of andere kunst voor aan de muur.

4. Groots en meeslepend

Waarschijnlijk blijft het bij dromen, maar welke boekenliefhebber wil er geen gigantische thuisbibliotheek met ontelbaar veel boeken? Een grote ruimte waar je eindeloos kan lezen en nieuwe kennis en verhalen opdoet.

5. Boekenkast als doorgang

Als je iets originelers zoekt dan een wand vol boeken, of een wand simpelweg niet genoeg is, is het een mooi idee om van je deur een boekenkast te maken. Zo heb je een creatieve manier om je thuisbibliotheek vorm te geven en verstop je als het ware je deur.

Zet je thuisbibliotheek helemaal naar jouw hand en creër plek voor al jouw lievelingsboeken. Pak een boek, ga lekker zitten en vergeet alles om je heen terwijl je leest in jouw thuisbibliotheek.

 

Gerelateerde artikelen:

10x de mooiste boomhutten, of toch woningen?

 

Bronnen afbeeldingen: Pinterest, pinterestpinterest, pinterest, pinterest