Homedeal.nl Inspiratie Hobbykamer Laat je inspireren door deze thuisbioscopen

Laat je inspireren door deze thuisbioscopen

Droom jij ook van het hebben van een thuisbioscoop? Na het zien van deze blog zal je nog meer gaan verlangen naar een thuisbioscoop. Wees creatief en bouw je eigen thuisbioscoop of start alvast met sparen voor die fabuleuze thuisbioscoop. Doe hier je inspiratie op en misschien ben jij binnenkort wel de trotse eigenaar van je eigen thuisbioscoop.

Tips voor het bouwen van een thuisbioscoop

Om je te helpen bij het bouwen van je eigen thuisbioscoop hebben wij tips voor je om te gaan beginnen.

Tip 1: Keuze van de ruimte
Wanneer je kan kiezen in welke ruimte de thuisbioscoop moet komen, kies dan voor de donkerste kamer. Denk hierbij aan de kelder of aan de zolder. Het is belangrijk dat de kamer volledig verduisterd gemaakt kan worden om optimaal te kunnen genieten van de thuisbioscoop.

Tip 2: Zorg voor goed beeld en geluid
Je wilt natuurlijk de optimale ervaring hebben bij het bekijken van films en series. Het is dus belangrijk om je hier goed in te gaan verdiepen. Wil je het echte bioscoopeffect creëren, kies dan voor een projector. Een projector vult gemakkelijk een muur met een beeld tot wel 5 meter. Voor het geluid is het voornamelijk belangrijk wat je budget is en wat voor soort systeem je zoekt. Laat je dus goed informeren voor dat je boxen gaat aanschaffen.

Tip 3: Zorg voor voldoende zitplaatsen
Wanneer je een eigen thuisbioscoop wilt moet je natuurlijk ook denken aan zitplaatsen voor de bioscoop. Als je bijvoorbeeld vaak een grote groep over de vloer heb, is het verstandig om hiervoor ook genoeg stoelen aan te schaffen, want je wilt niet dat iemand op de grond moet gaan zitten. Zorg ook voor voldoende afstand tussen de zitplaatsen en het scherm hierdoor kan je onnodige nek- en oogklachten voorkomen.

Tip 4: Zorg voor sfeer
Ook al zijn de lichten meestal uit of gedimd in je eigen thuisbioscoop, je wilt wel dat als ze aan staan, je thuisbioscoop een lust voor het oog is. Creëer dus een bepaalde sfeer door middel van het interieur dat je gaat gebruiken.

 

Een thuisbioscoop kan dus overal gebouwd worden, op zolder, in de kelder en bijvoorbeeld in de garage. Het gaat er natuurlijk om wat je zelf het fijnst vind. Hoe creatief ben jij? Om je nog meer te inspireren hebben wij 6 voorbeelden voor je opgezocht.

 

Thuisbioscoop om mee op te scheppen bij je vrienden. Ziet er fraai uit toch?

thuisbioscoop1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Kijk hier sportwedstrijden met je vrienden en je zult bijna geen wedstrijd meer missen.

thuisbioscoop3

Tover je zolderkamer om tot een heuse thuisbioscoop.

thuisbioscoop4

Star Trek kijken als nooit tevoren in deze thuisbioscoop met sterrenhemel.

thuisbioscoop5

Een kleine maar zeer stijlvolle thuisbioscoop.  

thuisbioscoop6

Wanneer je het beste geluid wilt, dan is dit misschien een leuke voor je.  

thuisbioscoop7

 

Gerelateerde artikelen:
8x bijzonder bedden
Droomhuis realiseren
Trend 2016: URBAN JUNGLE

 

Bronnen afbeeldingen: Pinterest, Inspirahouse, Pinterest, PinterestPinterest, Pinterest