Homedeal.nl Inspiratie Keuken 4x slimme apparaten voor in huis

4x slimme apparaten voor in huis

We zien het steeds vaker terugkomen in woningen: domotica. Domotica automatiseert de processen van elektronica in je woning en brengt je zo telkens stapjes dichter bij een ‘smart home’. Er komen steeds meer slimme apparaten op de markt die jouw leven makkelijker maken. In dit artikel lees je welke slimme producten er op de markt zijn en vind je informatie over de voor- en nadelen ervan.

De koelkast die met je meedenkt

Een koelkast die de voorraad beheert, derving voorkomt en zelfs maaltijden voorstelt. LG en Samsung hebben dit waargemaakt met hun ‘smart refrigerator’. Hoe vaak gebeurt het niet dat kinderen vergeten te zeggen dat ze de melk of limonade opgemaakt hebben. Vooral voor gezinnen is de slimme koelkast een ideale oplossing voor dit soort problemen.

Binnenin deze koelkast zit een camera waardoor je via jouw smartphone bij kan houden welke producten je nog hebt en welke je moet kopen. Met de touchscreen van de slimme koelkast van Samsung kun je zelfs producten bestellen, zodat je niet naar de winkel hoeft. Ook voer je per product de houdbaarheidsdatum in, waardoor beschimmelde producten verleden tijd zijn. En alsof dat nog niet alles is: met de koelkast kijk je tv, houd je het weer in de gaten en stel je gerechten samen aan de hand van de producten die nog in je slimme koelkast liggen. Handig voor je kliekjesdagen. Het enige nadeel van deze koelkast? Tja, dat is toch wel de prijs. De kosten voor de smart refrigerator lopen op van € 5.600 tot € 6.000.

Het slimme bed

Het ‘It Bed’ is er voor de schone slapers. Dit bed is voorzien van sensoren die je hartritme, ademhaling en ruststand meten met alle voordelen van dien. Zo maakt bed je op een natuurlijke manier wakker aan het einde van je slaapcyclus, waardoor je uitgerust wakker wordt. Daarnaast houdt het bed je slaaphouding in de gaten en kan het je houding veranderen. Het slimme bed koppel je aan diverse fitness- en gezondheidsapplicaties, zodat je je gezondheid kan monitoren en verbeteren. Het laatste voordeel van het bed: de prijs.

Je betaalt voor het It Bed ongeveer € 890. Daarmee bevindt het bed zich in de duurdere prijsklasse, maar gezien de vele voordelen valt deze prijs behoorlijk mee. Een nadeel is het feit dat een bed als deze hiervoor nog nooit gemaakt is. Aangezien de fabrikant als eerste een dergelijk bed op de markt brengt, is de kans groot dat er nog wat bugs in de soft- en hardware zitten.

Niet vaak thuis, maar toch een huisdier? Schakel je slimme vrienden in

Een slimme woning maakt jouw leven en dat van je huisdier gemakkelijker. Automatische voederbakjes kennen we natuurlijk al een tijdje, maar er zijn een aantal nieuwe ontwikkelingen voor het automatisch verzorgen van je huisdier. Zo hoef je met de Litter-Robot 3 geen poezenpoep meer op te scheppen. Dit systeem spaart de poep op in een luchtdicht bakje. Ben je meteen van dat vieze klusje af.

Ook bestaat er sinds kort de Pebby. Deze bal heeft meerdere functies. Zo dient deze als speelkameraad en kun je hiermee op afstand praten tegen je harige vriendje door middel van een ingebouwde speaker, microfoon en camera. Je laat je huisdier hierdoor gerust alleen achter in je woning. Toch hebben huisdieren regelmatig behoefte aan een echte knuffel van hun baasje. Daar kan deze digitale speelbal helaas niet voor zorgen. Geef je huisdier dus wel de aandacht die het verdient.

Wacht nog even met de aanschaf van een robot

Je ziet het weleens in films: robots die al het werk van mensen uit handen nemen. Maar in werkelijkheid kan een robot nog geen wonderen verrichten. Vooralsnog zijn er nog maar een paar robots die een paar menselijke skills bezitten. Bij deze robots blijft het bij het vermaken van kinderen met filmpjes en pogingen tot communiceren met de inwoners van het huis. Nog niet veel soeps dus. Wil je snel en persoonlijk vertroeteld worden? Neem dan een butler in huis.

Voor alle slimme apparaten in huis geldt: veiligheid boven alles

Alle slimme apparaten in huis zijn met elkaar verbonden via een wifi-verbinding. Ook hackers hebben door dat domotica steeds vaker gebruikt wordt in woningen. Vorig jaar voerden een aantal hackers diverse aanvallen uit op slimme apparaten van onwetende gebruikers. De privacy in je slimme woning loopt gevaar, doordat online indringers steeds slimmere manieren vinden om met je mee te gluren. Dit voorkom je eenvoudig door de beveiligingsstatus van je router te controleren. Staat er ‘WPA’ of ‘WPA2’ dan is je internetverbinding beveiligd. Maar geeft deze status ‘open’ of ‘WEP’ aan, dan raden we je aan dit te wijzigen. Ook als je geen domotica in huis hebt, maar wel een wifi-verbinding bezit, is het verstandig om deze wijziging door te voeren.

Bronnen:

Gerelateerde artikelen: