Homedeal.nl Inspiratie Keuken De keukentrends van 2017/2018

De keukentrends van 2017/2018

Keukentrends

Je keuken is een van de belangrijkste ruimtes van je woning. Een moderne keuken staat vaak op het verlanglijstje, maar de ontwikkelingen in de keukenbranche volgen elkaar razendsnel op. Lastig dus om een keuze te maken. Benieuwd naar de laatste trends op keukengebied? Laat je inspireren!

1. Wonen en koken in dezelfde ruimte

De duidelijke scheiding tussen de woonkamer en keuken verdwijnt. De keuken mag tegenwoordig volledig deel uitmaken van je leefruimte. Een zogenaamde woonkeuken zien we dan ook vaak terug. Geen aparte ruimte meer om alleen te koken, maar een plek in het huis waar je gezellig samenkomt om eens rustig de dag door te nemen. Plaats een aantal barkrukken of stoelen aan je keukenblad of kookeiland en de gezellige avond kan beginnen.

Keukentrends woonkeuken

Keukentrends wonen en keuken

Keukentrends-woonkeuken

Keukentrends-wonen-en-keuken

2. Zwevende keukenkasten

Heb je maar een beperkte ruimte om je keuken in te plaatsen? Niet getreurd! Door het gebruik van zwevende keukenkasten oogt je keuken veel ruimer. Ideaal voor kleinere ruimtes dus. Doordat de keukenkasten geen contact maken met de grond, geeft dit ook nog eens een luxe uitstraling.

Keukentrends zwevende keukenkast groot Keukentrends zwevende keukenkast

Keukentrends zwevende keukenkast bruin

Keukentrends zwevende keukenkast modern

3. Brede keukenlades met dubbele laden

Wil je zo efficiënt mogelijk omgaan met de ruimte die je hebt? Kies dan voor brede keukenlades. Hier berg je namelijk veel spullen in op. De horizontale lades ogen daarnaast strakker en verfijnder vergeleken met vierkante kastjes. Oordeel zelf.

Keukentrends brede keukenlades

Keukentrends brede keukenlades met dubbele laden

Keukentrends brede keukenlades met opbergruimte

Keukentrends brede keukenlades bruin

4. Greeploze keuken

Geen handgrepen meer?! Dat klopt. In veel keukens wordt er namelijk gebruik gemaakt van andere technieken om de lades te openen. Dit zorgt voor een nog strakkere uitstraling. Je opent de lades via kleine ruimtes erboven of via een soft-motion systeem. Met dit systeem open je de deurtjes door erop te drukken. Bovendien zorgt deze techniek ervoor dat de lades afgeremd worden wanneer je deze sluit. Heb je direct geen geluidsoverlast meer.

Keukentrends totaal greeploze keuken

Keukentrends greeploze keuken

Keukentrends greeploze keuken wit

5. Innovatieve afzuiging

Een van de nieuwste snufjes in keukenland is een afzuiging dat in het werkblad is verwerkt. Zo stoot je dus nooit meer je hoofd. Je hebt complete vrijheid tijdens het koken en de afzuiging is afgestemd op de kookplaat. Hij gaat dus automatisch aan, uit, harder en zachter!

Keukentrends afzuiging in kookplaat

Keukentrends afzuiging in werkblad

Keukentrends afzuiging tussen kookplaten

6. Kookpitten verwerkt in je keukenblad

Een van de nieuwste trends is het koken zonder een kookplaat. De gaspitten zijn namelijk verwerkt in het keukenblad. Dat geeft je keuken een unieke, moderne en stijlvolle uitstraling. Bovendien bepaal je zelf de ruimte tussen de gaspitten, waardoor je meer ruimte overhoudt. Ideaal dus!

Keukentrends kookpitten op keukenblad

Keukentrends kookpitten werkt in keukenblad

Keukentrends pitt cooking

Bronnen: Pinterest, PinterestPinterest, PinterestPinterest, PinterestPinterest, PinterestPinterest, PinterestPinterest, PinterestPinterest, PinterestPinterest, PinterestPinterest, PinterestPinterest, PinterestPinterest, PinterestPinterest.