Homedeal.nl Inspiratie Keuken Waar zit je koelkast?

Waar zit je koelkast?

“Waar zit de koelkast?” en “hoe open ik deze oven?” Dit zijn vragen die keukenspecialisten steeds vaker horen wanneer we keukens bewonderen. De vraag naar strakke keukens blijft stijgen, waardoor tegenwoordig letterlijk alles is weg te werken in de keuken. Groot gelijk dat de experts in de keukenwereld nieuwe ontwikkelingen blijven lanceren. Kijk je mee naar wat de nieuwste snufjes in keukenland zijn?

Greeploze keukenkastjes

Greeploze keukenkastjes zijn je vast niet onbekend, deze trend maakt namelijk al een paar jaar een flinke opmars. Een druk op je keukenkastje en voilà, je keukenkastje springt open. Tip-on is het populairste systeem, maar daarnaast heb je ook de keuze uit schuifsystemen of gleuven tussen je kastjes of lades. Door soft-motion zorg je ervoor dat je kastje of lade geleidelijk dicht valt. Wil je een strakke keuken, dan zijn greeploze keukenkastjes je basis die het grootste effect gaan geven.

Ingebouwde kookplaat

Van een bakbeest van een gasfornuis, naar kookplaten op het aanrechtblad. Uiteraard kan dit nog een stukje strakker. Heb je al eens gehoord van PITT cooking? Dit zijn losse pitten (voor zowel gas als inductie) die letterlijk verwerkt zijn in het aanrechtblad. Dit ziet er ontzettend strak uit. Het kookvermogen is hetzelfde als traditionele fornuizen en de pitten verwerk je in zo goed als alle materialen keukenbladen. Een nadeel? Niet alle materialen kunnen evengoed tegen vette spetters. Na iedere kookbeurt goed je aanrecht schoonmaken is dan ook geen overbodige luxe. Heb je daar niet zo een zin in? Kies er dan voor om de pitten in een aluminium aanrechtblad te verwerken.

Geïntegreerde gootsteen

IJzeren gootstenen bewijzen al jaren trouwe dienst, maar het oog wil ook wat. Natuursteen is het materiaal waarmee je je gootsteen perfect laat integreren in je aanrechtblad. Er is wel een ‘maar’, het meeste natuursteen is gevoelig voor bijtende materialen zoals chloor. Let daarom iets meer op met wat je in de gootsteen gooit om vlekken te voorkomen. Een andere optie is om je gootsteen te laten inbouwen, je aanrechtblad komt als laatste onderdeel waardoor je geen zilveren of witte randen hebt in je aanrechtblad.

Greeploze keukenapparatuur

Dat vrienden zoeken naar je koelkast of vaatwasser komt vaker voor, dit soort keukenapparatuur werken we al langer weg met keukenfronten. Een oven en magnetron zijn daarentegen minder vaak weggewerkt. Laten grote merken daar nu ook greeploze varianten van op de markt hebben gebracht. Het is natuurlijk zonde als je hele keuken strak is, maar je alleen een handgreep van je oven ziet uitsteken. Bauknecht heeft hiervoor de lijn Kosmos, waarbij je met een druk op het platte touch-systeem de deur opent. Ook zijn steeds meer ovens in andere kleuren verkrijgbaar zodat ze ook makkelijk opgaan in gekleurde keukens.

Zo zie je, een keuken kan altijd nóg een stukje strakker. 

Bronnen afbeeldingen: Pinterest, Pinterest, PinterestPinterest, Pinterest