1 miljoen projecten verricht

Homedeal.nl > Inspiratie > Keuken > Waar zit je koelkast?

Waar zit je koelkast?

keuken zonder grepen

“Waar zit je koelkast?” en “hoe open ik deze oven?” Vragen die je steeds vaker hoort van gasten die je keuken bewonderen. Tegenwoordig kun je er letterlijk alles in wegwerken. De vraag naar strakke keukens blijft groeien. Groot gelijk dat de experts in de keukenwereld hierop inspelen met nieuwe ontwikkelingen. Bekijk de nieuwste snufjes hier.

Greeploze keukenkastjes

Greeploze keukenkastjes zijn je vast niet onbekend. Vorig jaar heeft deze trend namelijk al een flinke opmars gemaakt. Een druk op je keukenkastje en voila je keukenkastje springt open. Tip-on is het populairste, maar daarnaast heb je ook de keuze uit gleuven tussen je kastjes zodat je een grip hebt om het deurtje of de lade te openen, schuifsystemen en systemen met magneten. Door soft-motion zorg je ervoor dat je kastje of lade geleidelijk dichtvalt.

greeploze keuken

Ingebouwde kookplaat

Van een bakbeest van een gasfornuis, naar een volledig geïntegreerd fornuis. Steeds vaker zie je kookplaten op het aanrechtblad, maar dit kan uiteraard nog een stukje strakker. Al eens gehoord van PITT cooking? Dit zijn losse pitten (voor zowel gas als inductie) die letterlijk worden verwerkt in je aanrechtblad. Dit ziet er ontzettend fancy en strak uit. Het kookvermogen is hetzelfde als traditionele fornuizen en de pitten kan je in zo goed als alle materialen voor aanrechtbladen verwerken. Een nadeel? Niet alle materialen kunnen evengoed tegen vette spetters, na iedere kookbeurt goed je aanrecht schoonmaken is dan ook geen overbodige luxe. Daar niet zo zin in? Kies er dan voor om de pitten in een aluminium aanrechtblad te verwerken, hier trekken geen vlekken in.

Geïntegreerde gootsteen

IJzeren wasbakken bewijzen al jaren hun dienst, maar sommige van ons zijn toe aan iets anders, een strakker design. De ijzeren wasbak mag dan wel heel praktisch zijn in de keuken, het oog wil ook wat. Natuursteen is het materiaal waarmee je je wasbak volledig kan integreren in je aanrechtblad. Een oogstrelend gezicht. Er is wel een maar, natuursteen is gevoeliger voor bijtende materialen, zoals chloor, waardoor je moet opletten met wat je in je wasbak gooit om vlekken te voorkomen. Een andere optie is om je wasbak te laten inbouwen, je aanrechtblad komt als laatste onderdeel waardoor je geen zilveren of witte randen hebt in je aanrechtblad.

Keukenapparatuur zonder handgrepen

Dat vrienden op zoek zijn naar je koelkast of vaatwasser gebeurt wel vaker, dit soort apparatuur werken we vaak weg met de keukenfronten van je keuken. Een oven en magnetron zijn daarentegen minder praktisch om weg te werken. Laat daar nu ook greeploze varianten van zijn ontworpen. Zonde als je hele keuken strak is, maar er net een handgreep van je oven uitsteekt. Bauknecht heeft hiervoor bijvoorbeeld de lijn Kosmos waarbij je met een druk op het platte touch-systeem de deur opent. Ook zijn steeds meer ovens in zwart verkrijgbaar zodat ze ook makkelijk opgaan in een donkere keuken.

Zo zie je, een keuken kan altijd weer een stukje strakker. Wij zijn benieuwd naar wat de volgende uitvindingen zijn, we houden jullie op de hoogte.

 

Bronnen afbeeldingen: Pinterest, Pinterest, Pinterest, Pinterest, Pinterest, Pinterest, Pinterest