Homedeal.nl Inspiratie Kinderkamer De babykamer inrichten

De babykamer inrichten

Voor aanstaande ouders is er niets leukers dan het inrichten van de babykamer. De voorpret begint al bij het bedenken van de inrichting, hebben jullie al een duidelijk beeld of weten jullie het allemaal nog niet zo goed? Geen probleem, hieronder hebben wij leuke en nuttige inspiratie op een rij gezet

1. Het bedje/wiegje

Het belangrijkste is natuurlijk dat jouw baby lekker kan slapen, dit begint met ledikant of een wiegje (voor de eerste maanden). Let goed op de veiligheid bij het kopen van een bedje, er mogen geen scherpe randjes, splinters en punten aan zitten. Verder moeten de spijlen hoog genoeg zijn en niet te ver uit elkaar staan. Zet het bedje ook niet naast een verwarming of onder een raam. Deze kunnen zorgen voor grote temperatuurverschillen en hier kunnen baby’s nog niet goed mee omgaan.

ledikant

2. De commode

Daarnaast moeten jullie de baby verschonen en omkleden, een commode is daarom onmisbaar. jullie kunnen ook een kast gebruiken, maar let erop dat deze op de juiste hoogte is. Daarnaast is het handig om er met je voeten onder te kunnen, dan hoef je minder ver te bukken. Kies een commode die lang mee kan gaan, dus niet alleen in de babytijd maar de hele kindertijd.

commode

 3. Stoel

Om (borst)voeding te geven en om voor te lezen is het een aanrader om een stoel in de babykamer te zetten. Kies voor een grote stoel, deze valt dan op en is een eyecatcher. De stoel moet lekker zitten en niet te laag zijn. Zorg voor een hoge zit zodat je makkelijk kunt opstaan.

stoel

4. Planken aan de muur

Om spulletjes op te bergen is het handig om planken aan de muur te maken en daar opbergdozen op te zetten. De planken kunnen jarenlang blijven hangen en de opbergboxen en decoratie kun je naar levensfase veranderen.

opbergplank

5. Kledingkast

De schattige kleertjes van de baby kunnen nu makkelijk worden opgevouwen in de kledingkast. Let op dat de kast ook ruimte biedt om kleding op te hangen voor later. Koop een witte of houtkleurige kast i.p.v. een blauw of roze, deze kan dan lang meegaan.

kledingkast

6. Gordijnen

De gordijnen zorgen ervoor dat de baby in het donker slaapt. Zorg ervoor dat de baby niet in de buurt van de gordijnen kan komen, hier kan het kind in verstrikt raken. Je kunt dan een standaard gordijnklem kopen, maar ook een leuk aapje in de gordijnen hangen.

7ac7e9addfb9d911d602a8a7e5b31b3b

7. De muur

Als jullie het geslacht van de baby weten kun jullie specifieke kleuren kiezen. Als jullie dit nog niet weet kies dan voor neutrale basiskleuren. Zacht groen wordt vaak gebruikt als neutrale kleur. Felle kleuren kunnen de baby onrustig maken.

kleur

Voor leuke effecten kun je muurstickers gebruiken. Er zijn veel verschillende muurstickers, teksten, figuren, beesten en nog veel meer. Met muurstickers kun je kale plekken zonder te boren opvullen. Muurstickers zijn niet duur in aanschaf en makkelijk te verwijderen, je kunt dus lekker vaak veranderen.

wallsticker

8. Veiligheid

And last but not least, de veiligheid. Je kunt de babykamer heel leuk inrichten maar het belangrijkste blijft de veiligheid voor de baby. Bijvoorbeeld als hij/zij ooit kan kruipen, dan moeten de stopcontacten afgeschermd zijn. Zorg ervoor dat er geen kleine spulletjes op de grond liggen en werk alle kabels weg. Het is slim om tapijt of een kleed neer te leggen waar de baby zacht kan kruipen en zitten.

veiligheid

Gerelateerde artikelen:

7x dakramen waar je nog niet aan hebt gedacht

Jouw lijfspreuk op de muur

Bronnen: PinterestPinterestPinterestPinterestPinterest, PinterestPinterestPinterestPinterest