Homedeal.nl Inspiratie Nieuws Hoe groen is jouw stroomleverancier?

Hoe groen is jouw stroomleverancier?

Waar je verwacht dat er steeds meer groene stroom door de elektriciteitskabels van Nederlandse stroomleverancier gaat, is er dit jaar juist een daling van het aandeel duurzame stroom. Dit blijkt uit de jaarlijkse Stroomranking. Het gemiddelde rapportcijfer? Een 5,5 tegenover een 5,7 vorig jaar.

Wat houdt de jaarlijkse Stroomranking in?

De Stroomranking is een onderzoek van de Consumentenbond, Greenpeace, Hivos, Natuur & Milieu, WNF en WISE. Zij beoordeelden 37 Nederlandse stroomleveranciers op het gebied van duurzaamheid; investeringen, productie, levering en inkoop van stroom.

De rapportcijfers van Nederlands grootste stroomleveranciers?

Onderstaande stroomleveranciers zijn samen goed voor maar liefst driekwart van de Nederlandse markt. Al deze stroomleveranciers hebben het afgelopen jaar minder groene stroom ingekocht, mede dankzij goedkope kolen.

Eneco: 6,2

Engie/Electrabel: 5,9

E.on: 4,8

Nuon: 3,8

RWE/Essent: 3

De complete lijst vind je hier: Stroomranking 2015

Wil jij een steentje bijdragen aan meer groene stroom?

Overstappen naar een meer duurzame energiemaatschappij is uiteraard een goede optie, maar ook het opwekken van je eigen groene stroom. Je draagt een steentje bij aan een beter leefklimaat voor jezelf en de toekomstige generatie én in veel gevallen ben je uiteindelijk goedkoper uit. Benieuwd naar jouw mogelijkheden, de investeringskosten en de besparing op je energierekening? Verdiep je in:

Zonnepanelen prijzen

Zonneboiler prijzen

HRe-ketel prijzen