Homedeal.nl Inspiratie Slaapkamer 4 tips voor een kleine slaapkamer

4 tips voor een kleine slaapkamer

kleine slaapkamer

Een slaapkamer is bedoeld om tot rust te komen na een lange dag gewerkt te hebben. Wanneer je een kleine slaapkamer hebt, is het moeilijk om alles in je slaapkamer kwijt te kunnen en er toch een rustige uitstraling aan te geven. Daarom 4 tips om je spullen op een slimme manier op te bergen en toch rust te creëren.

Tip 1: Verstop alles onder je bed

Vaak heb je veel spullen die je niet dagelijks gebruikt, maar die je ook niet weg wilt gooien. Deze spullen wil je natuurlijk het liefst uit het zicht opbergen. Hoe leuk is het wanneer je van je bed ook een opbergplaats kan maken. Er bestaan bedden die je open vouwt en waar je de kleding in opbergt. Of kies ervoor om je bed te verhogen en plaats een kleine kast onder je bed, zoals op de afbeelding hieronder. Op deze manier liggen de spullen niet in de weg.

Kleine slaapkamer tips

Tip 2: Opbergen in een witte kast

Wanneer je een grote kast hebt en deze slim in deelt is dat perfect. Alles zit achter deuren waardoor het niet rommelig overkomt. Wit zorgt voor ruimte, daarom is het ook een tip om een kleine slaapkamer zo licht mogelijk te houden. Denk aan witte muren en witte kasten. Om toch voor een beetje kleur te zorgen gebruik je kleurrijke accessoires.

Tip 3: Hang dingen op

Wanneer je haken aan de muur hangt kan je veel dingen ophangen zoals kleding, sjaals, tassen, noem maar op. Op deze manier ‘gooi’ je de spullen niet op de grond of op een stoel. Wanneer het rommelig is ziet de kamer er kleiner uit en neemt het veel plek in beslag.

Kleine slaapkamer tips

Tip 4: Toch nog te klein? Dé oplossing!

Wanneer het allemaal niet past en de ruimte écht te klein is, denk dan eens aan een dakkapel. Door het plaatsen van een dakkapel creëer je een ruimere slaapkamer met veel uitzicht en licht. Interesse in een ruimere slaapkamer? Ga dan eens naar de prijsgids dakkapel prijzen voor meer informatie over het plaatsen van een dakkapel.