Homedeal.nl Inspiratie Slaapkamer 6 tips & inspiratie voor je nieuwe kledingkast

6 tips & inspiratie voor je nieuwe kledingkast

Is jouw kast onoverzichtelijk geworden omdat er zoveel bij is gekomen afgelopen jaren? Tijd voor een nieuwe kledingkast. Maar waar let je op bij het uitzoeken van een nieuwe kledingkast? Zie hier 6 tips en inspiratie die je mee kan nemen bij het shoppen naar een nieuwe kast. De kledingkasten zijn wel erg extreem en voor vele alleen maar een droom, maar zeker handig om inspiratie uit te halen.

Tip 1: Door gebruik te maken van een kast met deuren verschijnt er minder stof op de planken. Dit scheelt je veel en onhandig poetswerk.

Tip 2: Wanneer je voor een open kast kiest is het verstandig om een lichte kleur te kiezen. Door de kleren komen er veel verschillende kleuren naar voren, maar de lichte kast zorgt voor een goede compensatie.

Tip 3: Leg nette, kleine stapeltjes kleding in een open kast zodat het een pareltje blijft om naar te kijken. Denk er ook eens aan om de kleding op kleur te sorteren.

Tip 4: Is het ‘s avonds erg donker op de kamer waar jouw kledingkast staat? Kies er dan voor om spotjes in de kast te plaatsen. Op deze manier kan je ook in de avond snel je kledingstuk vinden.

Tip 5: Heb je veel kleding en schoenen, maar wil je wel alles netjes sorteren? Dan is het slim om de kast functioneel in te delen. Denk goed na wat je allemaal in de kast kwijt wilt en hoe je dat mogelijk maakt. Kies bijvoorbeeld voor uitschuifbare laden en rekken.

Tip 6: Plaats een losse, grote spiegel bij je kledingkast, zodat je de spiegel kan verplaatsen wanneer dat nodig is. Een spiegel is het belangrijkste item in de kledingkast voor de man en de vrouw, dus zorg ervoor dat het een mooi en logisch plekje krijgt.

Kan je met deze extreme voorbeelden iets leuks bedenken om al jouw kleding op te bergen? Wij zijn benieuwd naar hoe jouw ideale kledingkast eruit komt te zien.
Gerelateerde artikelen:

10 tips voor werken vanuit thuis

7x wat te doen met een kale wand?

 

Bronnen afbeeldingen: Pinterest, Pinterest, eiland-meisje, obly, cdn.makeover, Pinterest, Pinterest, Pinterest

One thought on “6 tips & inspiratie voor je nieuwe kledingkast

Comments are closed.