Homedeal.nl Inspiratie Toilet Zelf aan de slag: maak je eigen toffe wc-rolhouder

Zelf aan de slag: maak je eigen toffe wc-rolhouder

DIY

Het toilet is vaak de kleinste ruimte van de woning en verdient af en toe wel eens wat extra aandacht. Met deze toffe wc-rolhouder geef jij je toilet minimalistisch tintje. En goed nieuws, je maakt hem eenvoudig zelf.

Wat heb je nodig?

  • Een boor
  • Een schroevendraaier
  • Een tapeind schroef (een schroef met aan beide kanten schroefdraad)
  • Een plug
  • Een grote knop (bijvoorbeeld van hout of kurk).

Ga nu zelf aan de slag!

Stap 1
Teken met een potlood een puntje op de muur waar je jouw wc rol-houder wilt ophangen. Boor vervolgens een gaatje in de muur en duw de plug erin. Zorg er wel voor dat de boor dezelfde maat heeft als de plug die je gebruikt.

Stap 2
Draai nu de schroef in de knop en plaats hem vervolgens in de muur. Je doet dit met behulp van de schroevendraaier of in sommige gevallen met de boormachine.

Stap 3
Nu is het tijd om het stuk hout (of ander materiaal) op maat te maken. Geef met een potlood aan waar je het hout moet afzagen. Let erop dat je het stuk hout niet te kort maakt, zo voorkom je dat de wc-rol straks blijft haken aan de leren koordjes. Boor nu een gat door de lengte van het stuk hout waaraan je de wc-rol gaat ophangen.

Stap 4
Meet af hoeveel touw je nodig hebt om de wc-rol op te kunnen hangen. Houd hierbij rekening met de 2 lusjes die je aan het einde van het touw moet knopen. Wees dus niet te zuinig. Knoop vervolgens aan beide uiteinden lusjes zodat deze om de knop heen passen.

Stap 5
Haal het stuk touw door het hout heen, hang de wc-rol op en knoop de lusjes vervolgens om de knop. Jouw minimalistische wc-rol is klaar voor gebruik.


Afbeeldingen van: The Merry Thought

Gerelateerde artikelen: