5.000 specialisten
1 miljoen projecten verricht

Top 5 goede voornemens die je dit jaar wél in stand houdt

2016 staat voor de deur en dan is het weer tijd om traditiegetrouw al onze goede voornemens te formuleren. Als we heel eerlijk zijn weten we dat dit meestal loze beloften zijn, maar na vandaag is het afgelopen met het ontwijken van verantwoordelijkheid en smoesjes verzinnen. Waarom? Lees hier de top 5 goede voornemens in Nederland met daarbij nuttige tips, die jou gaan helpen om je voornemens in stand te houden.

1.Meer tijd doorbrengen met familie en vrienden
Met stipt op numero uno zouden we het liefst wat meer tijd doorbrengen met familie en vrienden. Een zeer puik plan, maar hoe zorgen we er voor dat je dat ook daadwerkelijk gaat bewerkstelligen zonder hier te veel moeite voor te doen? Je hebt het immers al zo druk. Zou het juist niet heerlijk zijn als het omgekeerde zou gebeuren? Dat je familie en je vrienden juist jóú wat vaker wil zien? Laat dan simpelweg je woonkamer door een interieurstylist gezellig inrichten en je zult merken dat je familie en vrienden automatisch vaker over de vloer zullen komen. Een kind kan de was doen.

2. Gezond leven
Ja, je hebt een echte klassieker te pakken. Helaas is het een feit dat slechts 32% van de mensen die zich voornemen om in het nieuwe jaar gezonder te leven, dit ook daadwerkelijk voor lange tijd volhouden. Hoe zorg je er nou voor dat jij je dit jaar niet alwéér met de overige 68% verenigd? Het antwoord daarop is simpel: een nieuwe keuken. Door jezelf een gloednieuwe keuken te gunnen ga je het zonde vinden om het niet te gebruiken. Gooi daarbij ook meteen je frituurpan de kliko in, die heb je niet meer nodig! Zet je boekenkast vol kookboeken en jij zit gebakken voor 2016. Gezond eten dat je zelf kookt in je nieuwe keuken gaat ervoor zorgen dat jij je fit en sterk voelt. Zeg je weekabbonement bij ‘McDonalds’, ‘Burger King’, ‘Dominos Pizza’s’ of ‘Annies snackpaleis’ maar vast op. Jij wordt vanaf nu een keukenprins(es).

3. Stoppen met roken
In de top 5 mag deze parel van een goed voornemen natuurlijk niet ontbreken. Het stoppen met roken blijkt altijd een taaie klus te zijn. Wist je dat minder dan 10% van het aantal mensen met het voornemen om te stoppen met roken, hier ook daadwerkelijk in slaagt? Alvast gefeliciteerd, want na vandaag behoor jij tot deze krappe 10%. Waarom dat zo is? Omdat jij goed voorbereid 2016 in gaat! Je rookt momenteel thuis nog stevig door en je merkt dat wanneer je een schilderij of fotolijst van de muur haalt, de muur hier achter mooi wit is. De rest van het huis geniet een prachtige nicotine-geel retro kleur. Wat doe je hier tegen? Het antwoord is eenvoudig: zo snel mogelijk je muren opnieuw laten schilderen en geen peuk meer aanraken. Door de muren in je huis een opknapbeurt te geven, zal je merken dat de frisse woonkamer je ervan zal weerhouden om ooit nog een sigaret in huis op te steken. 2016 brengt jou schone longen in een schoon huis.

4. Spaarzamer met geld omgaan
Ook een goed voornemen is het bewuster omgaan met geld. Maak een goede start door te besparen op energie. Door je woning te isoleren bespaar je op jaarbasis gemakkelijk honderden euro’s op de energierekening. Wat kost het optimaal isoleren van je woning precies? Je vindt het in de prijsgids: Isolatie prijzen

5. Iets nieuws leren
Een prachtig voornemen waarbij ook de nodige discipline van je wordt verwacht. Op de absolute nummer 1 voor het leren van nieuwe dingen, staat het leren van een vreemde taal. Dit ambitieuze voornemen wil alleen slagen op het moment dat jij een goede werkplek voor jezelf hebt gecreëerd, waar je in alle rust de boeken in duikt. Je wilt daar het liefst geen ruimte voor opofferen in je huis. De oplossing? Ruimte maken! Door een aanbouw te plaatsen realiseer jij je eigen droomkantoor om nieuwe dingen in te leren. Op welk gebied dan ook. Laat 2016, naast een heel gelukkig en gezond, ook een leerzaam jaar voor je zijn.

Grote kans dat jij tot de 78% van de Nederlanders behoort die een goed voornemen heeft voor 2016. Het is al heel mooi dat je überhaupt een voornemen hebt, maar het is natuurlijk nog mooier om het daadwerkelijk waar te maken. Dit is niet altijd eenvoudig, maar door deze veranderingen aan je huis aan te brengen, zorg jij ervoor dat het je sowieso gaat lukken dít jaar. Succes en maak van 2016 een prachtig gezond, gelukkig, financieel gunstig en leerzaam topjaar!

  • Mijn nieuwe voornemen is meer naar buiten. En vooral genieten. We zijn pas geleden verhuisd en gaan lekker de tuin aanpakken. Mooi tuinmeubel met openhaard. Zodat het een heerlijke plek word. Waar we dus ook samen met familie en vrienden kunnen zitten. Een mooie buitenkeuken en een moestuin. Nou dat moet goed komen dit jaar met ons 😉