Homedeal.nl Inspiratie Tuin Creatief met dakgoten

Creatief met dakgoten

creatieve dakgoten

Dakgoten zijn noodzakelijk om het regenwater af te voeren, maar naast dat dakgoten zeer nuttig zijn, kan je ze ook andere functies geven. Wil je je dakgoot een tweede leven geven? Doe inspiratie op en kijk hoe jij creatief kan zijn met dakgoten.

Dakgoten als moestuintjes

Door kleine stukken dakgoot op te hangen en er bijvoorbeeld kruiden in te zaaien, heb je binnen no time een super creatieve en leuke kruidentuin. Doordat je meerdere plantenbakken boven elkaar kan hangen, bespaar je ruimte in je huis en/of tuin.

dakgoot moestuin

Dakgoten als koeler

Vervang één plank in je (picknick)tafel door een stuk dakgoot en vul deze met ijsblokjes. Zo heb je een koeler voor al je zomerse drankjes. Zo gedaan en super handig!

Dakgoten als speelgoed

Dakgoten zijn ook heel geschikt om te gebruiken als bijvoorbeeld waterbaan of autobaan voor kinderen. Leg de dakgoten op een helling, zodat de water- of autobaan goed gebruikt kan worden. Of maak een plek aan de muur waar de kids met water kunnen spelen. De kinderen zijn zo uren zoet.

 

Dakgoten als boekenplank

Heb je thuis veel boeken en zoek je nog een unieke boekenplank om ze op neer te zetten? Gebruik dakgoten als unieke boekenplank. Boeken blijven er goed op staan en het ziet er ook leuk uit. Bevestig ze aan de muur, in korte of in lange stukken en zie het prachtige resultaat.

Dakgoot om je planten water te geven

Als je dakgoot toch al water opvangt, waarom dit water dan niet direct geven aan je planten.

Dakgoot ter decoratie van je woning

Mag je woning van jou wel wat speelser? Maak een soort van knikkerbaan van dakgoten tegen je woning. Verveelt nooit.

creatief dakgoten

 

Bronnen afbeeldingen: Pinterest, PinterestPinterest