Homedeal.nl Inspiratie Tuin DIY: 7 voorbeelden verticaal tuinieren

DIY: 7 voorbeelden verticaal tuinieren

Houd jij ook van veel groen om je heen en vind je het leuk om de planten op een creatieve manier te plaatsen in jouw tuin? Door in de hoogte te werken wordt die lege muur mooi opgevuld met een oase van groen. Hieronder zijn 7 creatieve voorbeelden te vinden om zelf verticaal te gaan tuinieren. Lees dus snel verder.

1.       Potten aan de schutting

Heb je een saaie schutting en wil je die graag opvrolijken? Door kleurrijke potten aan de schutting te hangen met mooie, kleurrijke planten, ontstaat er een vrolijke schutting waar je met plezier naar kijkt.

2.       Pallets

Op zoek naar een goedkope (vaak gratis) en originele plantenbak? Pallets zijn perfect voor geurige kruiden of kleine bloemen. Zet de pallets rechtop zodat er langwerpige plantenbakken ontstaan. Plaats hier de planten in en klaar is kees. Het is mogelijk om de pallets in dezelfde kleur te schilderen zodat er een mooi geheel ontstaat.

3.       Hangpotten

Je ziet het steeds vaker en niet alleen buiten, ook is het binnen helemaal trending: hangpotten! Heb je nog een mooie pot staan? Maak hier aan de bovenkant 4 gaatjes in en rijg daar touw doorheen. Hang hangpotten op aan bijvoorbeeld je overkapping of aan de schutting. Een paar vrolijke hangplanten erin en de gezelligheid straalt ervan af.

4.       Ladder

Een ander creatief idee is om gebruik te maken van een ladder. En nee, niet om ergens op te klimmen, maar om te gebruiken als plantenrek. Op de tredes van de ladder plaats je de kleurrijke bloempotjes. Schilder de ladder in jouw gewenste kleur, plaats het in een saai hoekje van de tuin en zo vrolijk je het helemaal op.

5.       Flessenmuur

Heb je nog een aantal frisdrankflessen liggen? Breng ze niet weg, hergebruik zo voor een fantastisch leuke muur in de tuin. Leg de flessen horizontaal, maak een gat in de bovenkant en plaats daar het zand en de bloemen in. Door een touw erdoorheen te trekken is het mogelijk om een hele muur te vullen met deze creatieve bloempotten.

6.       Schoenenopberger

Ken je ze nog van vroeger? De schoenenopbergers. Hier kan je goedkoop aankomen en misschien heb je er nog wel één liggen waar je niets mee doet. Plaats de planten in de schoenenopbergers en zo ontstaat er een creatief resultaat, zoals hieronder.

7.       Dressoir

Heb je nog een oud kastje staan waar je niets mee doet? Poets het kastje op en schilder het in de stijl van jouw tuin. In de lades plaats je de planten en bij grote lades is het zelfs mogelijk om er een klein moestuintje in te maken. Zo heb je op een goedkope manier een heel leuk hoekje gemaakt in de tuin.


Ben je zelf ook aan de slag gegaan met verticaal tuinieren? Deel jouw ervaringen en creatieve ideeën hieronder. Wij zijn benieuwd naar het eindresultaat.

Bronnen foto’s: Tuintuin, Pinterest, Intertieurtips, Pinterest, PinterestPinterest

 

 

2 thoughts on “DIY: 7 voorbeelden verticaal tuinieren

  1. Wauw! Zo kan iedereen die klein behuisd is echt genieten van groen. Leuk om te zien dat je niet altijd dure potjes of oplossingen hoeft aan te schaffen om verticaal te tuinieren. Die flessen die een nieuw leven krijgen, dat is toch geweldig!?

Comments are closed.