Homedeal.nl Inspiratie Tuin Sfeervolle buitenhaard-ideeën

Sfeervolle buitenhaard-ideeën

De dagen zijn langer en de zomer komt eraan. Met een buitenhaard zijn tijdstip en temperatuur geen spelbrekers meer. Kruip met de familie gezellig dicht bij het vuur en geniet van de warmte en sfeer die een buitenhaard met zich meebrengt.

De natuurlijke buitenhaard

Deze haard bevindt zich in de open lucht. Hierdoor kun je genieten van het zonnetje en de natuur. Combineer het met een loungeset en je bent klaar om te relaxen. Zorg er wel voor dat je dicht bij het vuur zit, zodat je optimaal profiteert van de warmte van de haard.

buitenhaard

Warmte in de zitkuil

Warmte door middel van gezelligheid en warmte door middel van een buitenhaard. Een zitkuil zorgt voor een hoop sfeer in je geliefde tuin. Door middel van sfeervolle bankjes en een hoop zachte kussens kun je heerlijk loungen. De zitkuil ligt net iets lager dan de rest van de tuin, waardoor het voelt alsof je in een apart stukje tuin zit. Met een buitenhaard in het midden van de zitkuil verspreidt de warmte zich. Banken om het vuur heen zorgen ervoor dat iedereen om het vuur van de warmte kan genieten. Een zitkuil met buitenhaard is de perfecte tuin combo, het hele jaar door.

Keuken met buitenhaard

Is koken in de buitenlucht altijd een van jouw wensen geweest? Met een buitenkeuken gecombineerd met een buitenhaard, creëer je samenhorigheid en gezelligheid in één keer. Door naast de keuken een haard met een zitje te installeren, kun je makkelijk een heleboel vrienden uitnodigen voor het eten.

Overkapping met haard

Met een overkapping kun je altijd heerlijk loungen. Ongeacht het weer en de temperatuur. Voeg hier een buitenhaard aan toe en je hebt een sfeervol hoekje waar je verliefd op wordt. Belangrijk is wel om ervoor te zorgen dat de rook van de buitenhaard via de schoorsteenpijp naar boven wordt afgevoerd.

Bronnen: Pinterest, Pinterest, Pinterest

Gerelateerde artikelen:

Lijst van tuinhuisjes die je gewoon moet hebben
Verdieping in de tuin
10x woonkamer sfeer in je tuin, waarom niet?