Homedeal.nl Inspiratie Tuin Snoeikalender: hoe houd ik mijn tuin mooi in de zomer?

Snoeikalender: hoe houd ik mijn tuin mooi in de zomer?

Dit voorjaar ben je druk geweest met snoeien, onkruid wieden, planten en zaaien. Maar welke planten en bloemen moet je in welk seizoen snoeien? Goede vraag. Volg deze snoeikalender en je planten en bloemen staan er deze zomer stralend bij.

Een snoeikalender voor de zomermaanden op Homedeal. Bekijk wat je moet snoeien in mei, juni, juli en augustus.

Mei

De zomer is in aantocht en dat betekent dat de tuin vaak al in volle bloei staat. Maar wat kun je in mei doen om je tuin te onderhouden?
Deze maand is het tijd om hagen te knippen zodat deze mooi in model blijven. Dit kun je nog doen tot augustus, dus je hebt er nog even de tijd voor. Kies wel een dag uit waarop het bewolkt is; de snoeiwonden kunnen dan beter helen. Ook is het aan te raden om de winterheide een snoeibeurt te geven. Hierdoor groeien nieuwe takken en bloemen sneller terug.

De Homedeal snoeikalender voor de zomermaanden. In Mei ga je aan de slag met de hagen, winterheide en steenvruchtbomen.

Juni

In juni geef je uitgebloeide of vroegbloeiende heesters een snoeibeurt. Snoei alleen de oude takken weg, zo verjong je de struiken en zullen ze volgend voorjaar weer prachtig bloeien. Ook uitgebloeide vaste planten moeten gesnoeid worden in de zomer. Door de plant direct na de bloei af te knippen, zal hij opnieuw gaan bloeien!

De Homedeal snoeikalender voor de zomermaanden. In juni ga je aan de slag met de vaste planten, sierheesters en heesters.

Juli

Ook in juli kun je uitgebloeide vaste planten nog snoeien. Heb jij een prachtige blauweregen in je tuin? In de nazomer, rond juli/augustus, snoei je de lange zijtakken van de plant terug tot 40 – 50 centimeter. Vervolgens snoei je in het voorjaar de zijtakken nog meer terug tot 10 – 15 centimeter.

De Homedeal snoeikalender voor de zomermaanden. In juli ga je aan de slag met de blauweregen, vaste planten en verschillende boomsoorten zoals de berk, esdoorn, notenboom en haagbeuk.

Augustus

De beste tijd om de lavendel te snoeien is in augustus, na de bloei. De lavendel zal dan opnieuw gaan bloeien in het najaar. Let wel op dat je alleen de topjes en de dode bloemetjes snoeit. Verwijder ook de uitgedroogde en uitgebloeide bloemen van de zomerbloeiers. De planten hoeven dan geen energie te steken in het aanmaken van nieuwe zaden. Zo zorg je ervoor dat de zomerbloeiers langer mooi blijven!

De Homedeal snoeikalender voor de zomermaanden. In augustus ga je aan de slag met de lavendel, heesters en zomerbloeiers.

 

Gerelateerde artikelen: