Homedeal.nl Inspiratie Tuin Waan je op vakantie in je eigen voortuin

Waan je op vakantie in je eigen voortuin

Na lang wachten is het tuinseizoen gelukkig weer aangebroken. Genieten in de tuin met een hapje en een drankje hoort er dan natuurlijk ook bij. Voor tuininspiratie in de achtertuin is veel te vinden, maar hoe leuk is het om ook aandacht te besteden aan je voortuin. Het is tenslotte het visitekaartje van je woning. Benieuwd naar inspiratie voor het stylen van je voortuin? Lees dan snel verder.

Sociale contacten en het vakantiegevoel in de voortuin

Hoe leuk is het als je door een straat loopt en alle voortuinen zijn netjes bijgehouden met gezellige hoekjes, één prachtig geheel. Bespreek dit eens met de buurt of alleen de buren en maak er een gezellig plekje van waar je lekker geniet van het zonnetje met een kopje thee. Er zijn verschillende stijlen die je kan verwerken in de voortuin. Om helemaal in de vakantiestemming te komen zie je onderstaand hoe je de sfeer van 3 zonnige bestemmingen toepast in je voortuin; Italiaans, Marokkaans en Spaans.

Italiaanse voortuin

Het doel van een Italiaanse voortuin is verfraaien. De voortuin moet verbazing opwekken met mooie accessoires als beelden, bankjes en waterelementen. Samen met groene planten die perfect gesnoeid zijn wordt het een plaatje om naar te kijken en in te relaxen. Ook is het leuk om plaats te maken voor een moestuin. Hoe leuk is het om de groente en kruiden van de bekende Italiaanse pasta’s in je eigen voortuin te maken. Gezond en gezellig, wat wil je nog meer?

Marokkaanse voortuin

Hou je van kleuren, water en rijke beplanting? Dan is de Marokkaanse voortuin iets voor jou. Laat je vooral inspireren door de Marokkaanse cultuur met de mozaïek tegeltjes en tafelbladen, lantaarns en mini fonteinen. Bankjes zijn typisch voor een Marokkaanse voortuin. Kenmerkend is dat ze laag zijn met een dun matras erop. Dit wordt aangekleed met glimmende kleurrijke kussens en een groot kleed. In veel marokkaanse tuinen vind je munt terug. Door munt te plaatsen worden de muggen en vliegen weggejaagd, je kan het ook gebruiken tijdens het koken en uiteraard voor in de thee. Munt doet het uitstekend in een voortuin of op een balkon. Kies voor een luchtige potgrond die niet snel uitdroogt en geef voldoende water tijdens warme periodes.

Marokkaanse tuin

Ibiza voortuin

Een lekkere loungehoek is echt iets wat je vaak terugziet op Ibiza. Maak natuurlijke muurtjes van gestapelde stenen en gebruik houten vlonders of planken op de grond. Gebruik daarbij robuuste houtsoorten om een bankje te maken en als er plek is hang je er een lekkere hangmat bij. Optimaal genieten. Minituintjes zijn onmisbaar in Spaanse en Mediterrane tuintjes en dan vooral de zonnebloemen. Spanjaarden geven aan dat de zonnebloem oprecht de koningin van de zomerbloemen is. De bloem lijkt op de zon en de energie spat ervan af. Omdat de zonnebloem voor zon en liefde staat is het leuk om deze bloem ook in de voortuin te verwerken.

Ibiza tuin

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bronnen foto’s: media cache, tuintuin, alllovelythings, media cache, tuintuin, stijlvolstylingpinterest, pinterest