Homedeal.nl Inspiratie Tuin Welke barbecue kies jij deze zomer?

Welke barbecue kies jij deze zomer?

Wat is er gezelliger dan buiten met vrienden en familie de barbecue aan te zetten. Heb je nog geen barbecue of ben je toe aan een nieuwe? Lees hier verder over welk type barbecue het beste bij jou past.

Gas BBQ

Ben jij een echte Max Verstappen? Voor de snelle onder ons is een gas BBQ de perfecte oplossing. Een gas BBQ steek je gemakkelijk aan en de temperatuur stijgt snel waardoor je dat lekkere stukje vlees snel op kan eten. Gas BBQ’s zijn er in vele soorten en maten en wordt veel gebruikt in buitenkeukens. Dit zorgt voor een luxe uitstraling. Ook is een gas BBQ voordelig omdat er bijna geen rookontwikkeling ontstaat en er nauwelijks schadelijke stoffen op het vlees terecht komen. Een nadeel is dat een gas BBQ duur is in de aanschaf, dat je de gezelligheid van houtskoolvuur mist en de rokerige smaak.

Houtskool BBQ

Heb je meer het relaxte van Bob Marley en de hele avond de tijd om met je vrienden en familie te genieten van het diner in de tuin? Dan is een houtskool BBQ iets voor jou. Door een houtskool BBQ krijg je het ultieme BBQ gevoel. De geur van houtskool en het vlees smaakt op z’n best door de echte grillsmaak. Nadelen van een houtskool BBQ zijn: een langzame opwarming en het schoonmaken duurt langer. Maar wanneer je toch gezellig met een wijntje in de tuin of op het balkon zit maakt het niet uit om even te wachten, toch?

Elektrische BBQ

Vergelijk jij jezelf eerder met Gordon Ramsay en BBQ jij het liefst het hele jaar door? Met de elektrische BBQ kan je grillen als de beste en wanneer je maar wilt. De BBQ kan zelfs in huis gebruikt worden wanneer het slecht weer is. Het vlees wordt op deze BBQ goed gaar en de temperatuur stijgt snel. Nadelen van deze BBQ zijn dat de oppervlakte klein is waardoor je minder vlees tegelijk kan grillen en je mist het BBQ gevoel met de houtskool.

Ben je er al uit welke BBQ het beste bij jouw past? Probeer die BBQ snel uit met iedereen om je heen en geniet van de gezellige zomeravonden in de tuin.

Gerelateerde artikelen:

Bronnen foto’s: Pinterest, pinterest, pinterest, pinterest, pinterest, pinterest, pinterest, pinterest