Homedeal.nl Inspiratie Veilig wonen Subsidies inbraakbeveiliging

Subsidies inbraakbeveiliging

subsidie inbraakbeveiliging

Veel gemeentes vinden het belangrijk dat mensen investeren in inbraakpreventiemiddelen. Omdat inbraakbeveiliging som best duur kan zijn, hebben sommige gemeentes subsidiemogelijkheden om je daarin tegemoet te komen. Door deze subsidies inbraakbeveiliging wordt het dus een stuk voordeliger om inbraakbeveiliging aan te schaffen!

Gemeentelijke subsidies inbraakbeveiliging

Er zijn een aantal gemeentes die subsidieregelingen bieden. Hieronder vind je een overzicht van de gemeentes waarvan bekend is dat zij subsidieregelingen hebben en wat voor subsidies zij geven.

Elke gemeente heeft andere subsidieregelingen en voorwaarden, dus vraag altijd even bij je gemeente na hoe het precies zit. Als jouw gemeente hier niet bij staat, is het alsnog slim om het na te vragen want het zou best kunnen dat jouw gemeente ook subsidiemogelijkheden heeft.

subsidies inbraakbeveiliging

Landelijke subsidies inbraakpreventie

Is er al bij je ingebroken, omdat je nog geen inbraakbeveiliging had? Dan kun je een landelijke subsidie aanvragen als je na de inbraak beveiligingsmaatregelen neemt. Als je woning of bedrijf tussen 1 januari 2010 en 31 december 2015 is overvallen, kun je een subsidie van maximaal € 1.000 aanvragen voor beveiligingsmaatregelen tegen nieuwe overvallen. Deze subsidie wordt door het schadefonds geweldsmisdrijven verstrekt. Er zijn wel een aantal punten waar je aan moet voldoen, wil je in aanmerking komen voor deze subsidie:

1. Je woning of bedrijf moet tussen 1 januari 2010 en 31 december 2015 zijn overvallen.
2. Bij de overval is geweld gepleegd of met geweld gedreigd.
3. Je hebt aangifte gedaan en je kunt dit aantonen door middel van een kopie van de aangifte.
4. Je hebt na de overval beveiligingsmaatregelen getroffen en je kunt dit aantonen door middel van een betalingsbewijs of factuur.

Inbraakbeveiligingspakketten die genoeg beveiliging bieden waardoor je in aanmerking komt voor het krijgen van subsidies liggen gemiddeld tussen de € 1.000 en € 2.300. Woon je bijvoorbeeld in de gemeente Utrecht en heb je een pakket van € 1.200 aangeschaft? Dan krijg je al een kleine € 400 vergoed! Zo wordt het aanschaffen van inbraakbeveiliging al een stuk aantrekkelijker. Ben je benieuwd naar de verschillende kosten van inbraakbeveiliging? Neem dan eens een kijkje op de pagina: Inbraakbeveiliging prijzen, voor meer informatie over alle soorten inbraakbeveiliging en de kosten daarvan.