1 miljoen projecten verricht

Homedeal.nl > Inspiratie > Verhuistips > Handige verhuistips

Handige verhuistips

Verhuizen is een enorm gedoe, maar het kan ook heel goed werken als grote ‘schoonmaak’ voor je spullen. Je gooit weg wat je niet meer nodig hebt en je komt dingen tegen waarvan je niet meer wist dat je dat nog had. Het uitzoeken en opruimen van je spullen kost veel werk dus een aantal handige verhuistips zijn vast wel welkom dachten wij zo?

 

1. Verhuis kostbare dingen zelf en laat de rest over aan een verhuisservice

Tijdens het verhuizen stop je alles in dozen, vaak ook door elkaar. Wanneer je op de plaats van bestemming aankomt weet je echt niet meer waar je je sieraden gelaten hebt. Neem daarom 2 dozen apart en stop daar je kostbare bezit in. Zo heb je alles bij elkaar en je kan er zelfs voor kiezen om deze 2 dozen zelf te vervoeren.

2. Schakel een verhuisservice in

Zoals je hierboven al hebt gelezen is het inschakelen van een verhuisbedrijf mogelijk en super handig. Alles wordt in één keer verhuisd en alles wordt in- en uitgeladen. Zo hoef je niet 100 keer op en neer te rijden, dat scheelt je naast de bespaarde zweetdruppels ook nog eens in benzine. Ga jij voor het gemak omdat verhuizen al zoveel stress bezorgd? Neem dan een kijkje in de prijsgids verhuis kosten om meer informatie te verkrijgen over het inschakelen van een verhuisbedrijf.

3. Bedenk alvast waar je alles gaat plaatsen

Wanneer het verhuisbedrijf alle dozen heeft uitgeladen en ze in je nieuwe huis heeft geplaatst ben je ze kwijt. Daar zit je dan, in de rommel en moet je het allemaal zelf gaan doen. Bedenk al tijdens het inpakken waar je alles wilt plaatsen in je nieuwe woning. Plak een label op de doos, bijvoorbeeld: Master Bedroom. Zo laat je alle dozen in de juiste kamer plaatsen en kan je per kamer te werk gaan met uitpakken. Toch een klein beetje overzicht in die rommel.
Zit je in je woning en heb je het gevoel dat je woning nog niet helemaal klaar is? Denk er dan eens over na om je woning een likje verf te geven. Doe dit dan wel vóór het verhuizen zodat je niets hoeft af te plakken en het schilderen gemakkelijker verloopt. Voor een gemakkelijk overzicht van de kosten van een schilder kan je kijken bij: Kosten schilder.

Verhuizen checklist

Gaat het zo allemaal lukken denk je? Heb je zelf nog goede tips die je met ons wilt delen? Wij horen het graag!

Bronnen foto’s: 1korting en Den Otter