Homedeal.nl Inspiratie Verhuistips Dé verhuis checklist tips van Homedeal, handig tijdens iedere verhuizing

Dé verhuis checklist tips van Homedeal, handig tijdens iedere verhuizing

verhuis checklist

Heb je net een nieuwe woning gekocht? Dan staat een verhuizing voor de deur. Veel mensen ervaren een verhuizing als stressvol, maar het stressniveau is eenvoudig omlaag te brengen met behulp van een verhuis checklist. Hiermee vergeet je zowel de kleine als de grote dingen niet, zoals bijvoorbeeld je adres veranderen zodat de nieuwe bewoners niet eindeloos je post moeten doorsturen. Lees gauw verder voor de verhuis checklist.

Verhuis checklist tip 1. Overzetten van abonnementen en verzekeringen

Wat zeker niet mag ontbreken op de verhuis checklist is het overzetten van je abonnementen, verzekeringen en andere belangrijke zaken naar je nieuwe adres. Je wil niet wekenlang zonder wifi en televisie zitten, omdat je vergeten bent het abonnement over te zetten. Geef dit dus tijdig aan bij de bedrijven waar je abonnementen en verzekeringen hebt afgesloten.

Verhuis checklist tip 2: Voorkom eindeloos post doorsturen

Om te voorkomen dat de nieuwe bewoners van je woning nog maandenlang je post moeten doorsturen, is het belangrijk om bijtijds je nieuwe adres door te geven. Als je je nieuwe adres overal goed hebt veranderd, is het mogelijk dat er alsnog wat post op je oude adres wordt bezorgd. Vergeet dus niet om je nieuwe adres ook door te geven aan de nieuwe bewoners van je oude woning.

Verhuis checklist tip 3. Sorteren en inpakken van je spullen

Dit is misschien de lastigste klus op de verhuis checklist: het sorteren en inpakken van al je spullen. Pas als je gaat verhuizen besef je je hoeveel spullen je eigenlijk hebt en dat het klagen over te weinig kleren toch niet echt terecht was. Ga met het sorteren van je spullen systematisch te werk en start met de dingen die je meteen kan inpakken zonder dat je ze mist. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vazen, kandelaars en andere accessoires. Let er op dat je de verhuisdozen goed labelt, zodat je precies weet wat er in welke doos zit. Ook is het natuurlijk belangrijk om breekbare spullen goed te beschermen met speciale folie.

verhuistip

Verhuis checklist tip 4. Verhuizers/hulptroepen inschakelen

Ga jij een verhuisbedrijf inschakelen om de verhuizing te doen of zijn vrienden en familie jouw hulptroepen? Voor een verhuiswagen met een inhoud van 50 m3 en een verhuizer betaal je gemiddeld € 75 per uur. Het is dus belangrijk om jezelf af te vragen of je een verhuisbedrijf nodig hebt. Als je een keuze hebt gemaakt om verhuizers in te huren of voor je familie en vrienden te gaan, is het belangrijk om goede afspraken met ze te maken. Denk bijvoorbeeld aan de tijd waarop iedereen aanwezig moet zijn en welke spullen met extra zorg behandeld moeten worden.

Verhuis checklist tip 5. Vraag vrij voor de verhuizing

Dit is misschien niet voor iedereen nodig om op de verhuis checklist te zetten, maar in alle stress kan het gebeuren dat je vergeet vrij te vragen voor je verhuizing. Probeer dit meteen te doen wanneer je de verhuisdatum weet, zodat je dit onderdeel van de verhuis checklist kan afvinken.

Verhuis checklist tip 6. Regel een oppas voor de kinderen of huisdieren

Als je aan het verhuizen bent, is het onhandig als hier kinderen en/of huisdieren tussendoor rennen en om aandacht vragen. Regel daarom een oppas voor de kinderen en huisdieren, zodat je gefocust en efficiënt werkt op de verhuisdag. Denk bijvoorbeeld aan oma die altijd klaagt dat ze te weinig tijd doorbrengt met de kinderen.

Verhuis checklist tip 7. IJskast en vriezer ontdooien

Voordat je je ijskast en vriezer kan verhuizen, is het belangrijk dat deze helemaal ontdooit zijn zodat er niks gaat lekken tijdens de verhuizing. Zet de vriezer 2 dagen van tevoren uit en zorg dat al het ijs gesmolten is en de vriezer van binnen volledig droog is.

Verhuis checklist tip 8. Check gas, water en licht in je nieuwe woning

Voordat je verhuist, is het belangrijk om te zorgen dat het gas, water en licht aangesloten is in je nieuwe woning. Zo kan je bijvoorbeeld een kop koffie zetten voor de verhuizers en is het huis op temperatuur. Ook kan je snel in je nieuwe woning trekken als de verhuizing voorbij is.

verhuischecklist

Verhuis checklist tip 9. Maak een planning voor de verhuisdag

Om je verhuisdag zo soepel mogelijk te laten verlopen, mag het maken van een planning op de verhuis checklist niet ontbreken. Natuurlijk kan je niet precies inschatten wat er op een verhuisdag gaat gebeuren, maar een inschatting maken helpt al. Maak een duidelijk schema voor de ochtend, middag en eventueel avond. Zo heb je een handvat tijdens deze ietwat stressvolle dag en weet je precies wat er moet gebeuren en in welke volgorde.

Verhuis checklist tip 10. Draag de oude sleutels over

Om de verhuis checklist compleet te maken, is het natuurlijk belangrijk dat je de sleutels van je oude woning overdraagt. Hiermee is de verhuizing officieel afgesloten en woon je vol nieuwe energie in je nieuwe huis.
Ben jij benieuwd naar wat verhuisbedrijven voor jou kunnen betekenen? Door het inschakelen van een verhuisbedrijf verminder je de stress op je verhuisdag en worden je spullen door een professional verhuisd. Wil je een verhuisbedrijf inschakelen tegen een goede prijs? Neem dan eens een kijkje in de prijsgids verhuizen. Hier zie je de gemiddelde prijzen en mogelijkheden op een rijtje.