5.000 specialisten
1 miljoen projecten verricht

Wereld Loodgietersdag, een goed verhaal

Waarschijnlijk denk je ‘ze verzinnen tegenwoordig overal een dag voor’, en dat zijn we met je eens. Toch heeft het verhaal van Wereld Loodgietersdag ons aan het denken gezet, waar we zonder deze dag wellicht nooit bij stil zouden hebben gestaan.

Aardbeving Haïti

Aardbeving Haïti, het begin

Wereld Loodgietersdag is in 2010 ingesteld, na de zware aardbeving in Haïti. Vele hulpverleners hebben daar fantastisch werk verricht voor de wederopbouw, waaronder loodgieters met een hele belangrijke taak. Zij zijn direct aan de slag gegaan met het aanleggen van goede sanitaire voorzieningen en waterleidingen voor schoon drinkwater, waardoor vele ziektes voorkomen werden.

Ze werken ook voor jouw gezondheid

Waar wij schoon water uit de kraan en een goed werkend toilet tegenwoordig als vanzelfsprekend beschouwen, zijn er mensen die hard werken om dit gezonde en veilige leefklimaat te creëren. Goed om eens bij stil te staan; het belang van goed aangelegd sanitair en goede waterleidingen. Als zich een ramp voordoet of als deze leidingen niet goed onderhouden worden, komt de gezondheid van de complete samenleving in gevaar. De belangrijke taak die loodgieters hierin vervullen, daar wordt vandaag op 11 maart aandacht voor gevraagd.

Loodgieters schoon drinkwater

Stereotype loodgieter

Waarschijnlijk had je voor dit verhaal een beeld voor je van het ‘type loodgieter’ die je toilet komt ontstoppen, maar loodgieters zijn meer dan dat. Daarom zetten wij vandaag de loodgieters in het zonnetje door aandacht te vragen voor de belangrijke taak die zij in onze samenleving vervullen!

 

Hulde aan de loodgieter!

 

Bron afbeelding 1: Britannica