Homedeal.nl Inspiratie Woonkamer #1 Handige interieur app: kleur verf kiezen

#1 Handige interieur app: kleur verf kiezen

Handige interieur apps

Iedereen herkent vast wel het dilemma dat je een kale wand in je woning graag van een mooi kleurtje wilt voorzien. Je stapt vol goede moed de bouwmarkt in om je te oriënteren, rechtstreeks op de kleurstalen af en dan begint het. Honderden kleurtinten komen op je af en de twijfel slaat toe. Je neemt uiteindelijk wat kleurstalen mee naar huis, maar eenmaal thuis voor je wand denk je: hoe moet ik aan de hand van dit kleine vierkantje beslissen of het mooi staat op de complete wand? Gelukkig hoef je enkel je mobiel te pakken en de gratis app ‘Paint Tester’ te starten.

Hoe werkt het?

  1. Upload een foto van de ruimte die je wilt aanpakken
  2. Kies een kleur
  3. Tik op de wand en voilà, zo komt je wand eruit te zien

In de app zijn honderden kleuren en tinten beschikbaar waarmee je lekker kan experimenteren. Heb je een kleur gekozen, dan maak je in de afbeelding de tint eenvoudig harder of zachter.

Daarnaast heb je de keuze om:

  • met het verfblik direct de complete wand van de kleur te voorzien
  • met de virtuele kwast een gedeelte van de wand in de kleur naar wens te voorzien, bijvoorbeeld je kozijnen (bijna binnen de lijntjes.. het gaat om het idee)
  • met afplaktape een kunstwerk op de wand te creëren, of bijvoorbeeld een vierkant

Uit ervaring:

Maak de foto van je wand overdag. Is de foto te donker dan krijgt je plafond ook direct een mooi kleurtje omdat de scheidingslijnen minder makkelijker te onderscheiden zijn. Een andere tip: neem niet alleen de wand op de foto maar de complete ruimte zodat je een beter beeld hebt van het totaalplaatje.

De perfecte kleur gevonden?

Heb je de kleur gevonden die perfect in jouw interieur past? Sla de afbeelding op in je mobiel en dan ben je klaar voor een nieuw bezoekje aan de bouwmarkt.

Wil je de kleur wand eerst nog met iemand overleggen? Via de app stuur je jouw creatie eenvoudig via WhatsApp, e-mail of een andere medium naar bijvoorbeeld je vriend/vriendin, ouders of je schilder.