Homedeal.nl Inspiratie Woonkamer #4 Handige interieur app: plattegrond maken

#4 Handige interieur app: plattegrond maken

Je tovert niet altijd even een rolmaat uit je broekzak, of toch wel? Met de gratis app ‘MagicPlan’ meet je eenvoudig het oppervlak van een ruimte op. Aangezien je je telefoon tegenwoordig 24/7 bij je draagt ben je altijd in staat om aan de slag te gaan, handig. Wist je dat je zelfs binnen no-time een plattegrond van je complete woning kan maken met deze app?

Waar gebruik je de plattegrond voor?

Een plattegrond van je huis is handig voor verbouwingen. Wil je bijvoorbeeld een kookeiland? Op een plattegrond zie je snel of al je wensen ook daadwerkelijk passen in je huis. Daarnaast is een plattegrond een must bij de verkoop van je huis. Je kan nog zulke mooie afbeeldingen hebben, maar zonder plattegrond krijgt de kijker via internet niet een goede indruk van de complete ruimte en hoe de kamers ten opzichte van elkaar liggen. Met deze app maak je de plattegrond eenvoudig zelf, je hoeft er geen specialist in te schakelen.

Hoe werkt het?

MagicPlan is een hele gebruiksvriendelijke app met handige instructiefilmpjes, het is daardoor helemaal niet moeilijk.

  1. Bekijk het instructiefilmpje wanneer je de app start
  2. Maak een nieuw plan aan; kies woning of bedrijfspand
  3. Kies een ruimte; van de kelder tot de woonkamer
  4. Bekijk het instructiefilmpje over hoe je de ruimte moet opmeten
  5. Voer de instructies uit
  6. Zie het resultaat en voeg bij het maken van een plattegrond meer ruimtes toe aan je plan.

Zie in deze video kort hoe de app werkt en vooral hoe snel je een plattegrond hebt van je huis:

Uit ervaring:

Eigenlijk geen extra tips, alle stappen worden helder uitgelicht in de app; de positie waar je moet gaan staan, op welke punten je moet richten en dat je niet vergeet het hoesje van je mobiel te halen voor het beste resultaat.

Je plattegrond gemaakt?

Je plan blijft opgeslagen in de app en die kan je dan ook altijd gratis tevoorschijn toveren. Wil je de afbeelding van je plattegrond gebruiken voor bijvoorbeeld de verkoop van je huis? Meld je dan gratis aan bij MagicPlan, daarna sturen ze je de plattegrond tegen een kleine vergoeding in PDF, JPG, PNG, SVG, HTML of DXF formaat richting je e-mail. Voor 1 plan betaal je € 2,99 en voor 10 plannen € 24,99, een stuk goedkoper dan het laten maken van een plattegrond.

Eerdere artikelen in deze reeks:

#1 Handige interieur app: kleur verf kiezen

#2 Handige interieur app: shutters

#3 Handige interieur app: 3D inrichting