Homedeal.nl Inspiratie Woonkamer #5 Handige interieur app: interieur inspiratie

#5 Handige interieur app: interieur inspiratie

Op zoek naar inspiratie voor je droomtuin of je ideale interieur? De kans is groot dat je nu denkt: Pinterest. Maar er is een website die nóg een stapje verder gaat: Houzz. De gratis app van Houzz biedt meer dan 4.000.000 hoog resolutie inspiratiebeelden gericht op wonen waar je volledig bij wegdroomt.

CNN over Houzz: ‘De Wikipedia van interieur en exterieur design’.

Wat je nog meer met de Houzz app kan?

Naast dat je bij Houzz ook beelden kan opslaan op je virtuele prikbord, biedt Houzz ook een gigantische aanbod van meubels aan. Het leuke in deze app is dat je via de camera op je mobiel meubels kan plaatsen in je eigen woonkamer. Zo zie je in één oogopslag of die mintgroene hoekbank mooi staat of dat je toch liever voor een subtiele grijze bank gaat. Daarnaast vind je bij de afbeeldingen ook productinformatie.

Hoe werkt het?

Voor enkel het wegdromen bij beelden maak je zonder account gebruik van de app. Wil je afbeeldingen opslaan op je moodboard? Maak dan via de app een gratis account aan, die ook te gebruiken is op de website van Houzz.

Op zoek naar inspiratie in de breedste zin? Volg dan de volgende stappen:

 1. Ga naar ‘Photos’.
 2. Kies bij ‘Room’ een ruimte uit waar je inspiratie voor wilt; van de hal tot de sportkamer.
 3. Kies bij ‘Style’ eventueel een interieurstijl.
 4. Selecteer bij ‘Filter’ eventueel op: meest populair, budget, kleur, etc.
 5. Laat je inspireren door de afbeeldingen.
 6. Klik op een afbeelding die je mooi vindt en sla deze op, verstuur de afbeelding via WhatsApp of per e-mail naar iemand, vraag informatie op over de producten in de afbeelding en voeg eventueel een opmerking en/of meubels toe aan de afbeelding.

Wil je weten hoe bepaalde meubels in jouw interieur staan? Volg dan de volgende stappen:

 1. Ga naar ‘Shop’.
 2. Kies bij ‘Category’ het product waar je naar op zoek bent.
 3. Kies bij ‘Style’ de interieurstijl die je mooi vindt.
 4. Selecteer bij ‘Filter’ eventueel op: meest populair, budget, etc.
 5. Klik op een product dat je mooi vindt.
 6. Klik op de groene button ‘View in my room’.
 7. Je camera start vanzelf, richt op de plek waar je bijvoorbeeld de bank wilt, maak de bank op maat en klik vervolgens voor een foto. Het is ook mogelijk om een bestaande afbeelding van je kamer te selecteren, handig voor als je tijdens een treinreis wilt experimenteren.

Je ideale inrichting gevonden?

Zoals je bovenstaand al hebt gelezen kan je een eigen moodboard maken, afbeeldingen doorsturen naar je partner, vrienden of familie om te peilen wat zij ervan vinden en zelfs testen hoe bepaalde meubels staan in jouw interieur. De inspiratiebeelden helpen je in je real life zoektocht naar alle onderdelen van je interieur. Dat wordt niet urenlang meubelzaak in, meubelzaak uit. Je hebt zelfs de mogelijkheid om meubels of accessoires via de app te kopen. Houd er wel rekening mee dat dit geen Nederlandse bedrijven zijn, bestel je wat dan liggen de bezorgkosten hoger. Kortom, een app waar je urenlang zoet mee bent.

Eerdere artikelen in deze reeks:

#1 Handige interieur app: kleur verf kiezen

#2 Handige interieur app: shutters

#3 Handige interieur app: 3D inrichting

#4 Handige interieur app: ruimtes opmeten