Homedeal.nl Inspiratie Woonkamer 5x okergoud in je interieur

5x okergoud in je interieur

okergeel interieur

Wist je dat okergoud dé nieuwe kleur van 2016 is? Het is een chique, prachtige kleur met veel karakter. Het is een duidelijke en logische opvolging van de kleur van 2015; copper orange.

Okergoud staat voor een kruispunt van twee tijdperken en is geïnspireerd door een groter idee in 2016: ‘Looking both ways’. Met aan de ene kant tradities en aan de andere kant moderne innovatie. Hoe vanzelfsprekend de hedendaagse techniek ook is geworden, het blijkt dat we toch graag naar het verleden kijken als inspiratiebron voor het design van de toekomst.

Op dit moment wordt er voor woonaccessoires al veel gebruik gemaakt van goudtinten. Volgend jaar gaan we dus vooral de warme variant okergoud terug zien in het interieur. Ga aan de slag met verf, koop meubels in deze kleur of schaf nieuwe woonaccessoires aan. Okergoud is goed te combineren met koper en met groen- en aardetinten. Hieronder laten we je 5 manieren zien hoe je je interieur combineert met dé kleur van 2016; okergoud!

1. Okergoud op de muren
Durf jij het aan? Met okergoud op de muren maak je een duidelijk statement. De kleur okergoud is te verkrijgen onder het merk Flexa. Ben je geen doe-het-zelver en besteed je het schilderwerk liever uit? Dan is deze kleur wellicht ook te verkrijgen als professionele verf onder het merk Sikkens.

okergeel muur


2. Okergoud voor je meubels

Was je van plan binnenkort nieuwe meubels aan te schaffen? Kijk eens of okergoud aansluit bij de rest van je interieur en je smaak. Okergoud trekt de aandacht en is eenvoudig te combineren met vele andere tinten.

okergeel meubels

3. Okergoud voor je accessoires

Wissel je graag regelmatig van kleur in je interieur? Kijk dan eens naar de accessoires die te krijgen zijn in de kleur okergoud. Het zijn vaak de accessoires die je woning helemaal compleet maken.

okergeel accessoires


4. Okergoud gecombineerd met koper

Koper is al jaren een dominante metaalkleur als het om woontrends gaat. Combineer koper met dé kleur van 2016 voor een frisse en moderne uitstraling.


5. Okergoud met groentinten

Met okergoud haal je een warme kleur in huis. In combinatie met groentinten brengt deze kleur tijdens de donkere wintermaanden een hoop gezelligheid met zich mee. Tijdens de zonnige dagen vormt deze combinatie juist een fris geheel. Deze kleurcombinatie is geschikt voor ieder seizoen.