Homedeal.nl Inspiratie Woonkamer 7x wat te doen met een kale wand?

7x wat te doen met een kale wand?

Hoogstwaarschijnlijk is je huis al ingericht, maar wil je je woonkamer, slaapkamer, toilet of keuken een andere look geven? Dat kan heel makkelijk. Neem één wand en doe hier iets geks mee. Zie hier 7 mogelijkheden waarmee je je huis een metamorfose geeft door enkel één wand te veranderen.

1. Stucen

Geef je inrichting een industriële look door aan de slag te gaan met betonstuc. Van een onafgewerkte uitstraling tot een strakkere betonnen muur, het kan allemaal. Zijn al je wanden al bewerkt na het stucen? Geen probleem! Laat een nieuwe stuclaag over je wand aanbrengen voor het mooiste effect. Vind je dit te veel werk? Dan is de betonlook ook te creëren door middel van schilderwerk of behang. Je geeft je interieur een robuust uiterlijk, zeker in combinatie met stalen en grote meubelen en accessoires. Ook de grote grijze lampen zoals op de foto hieronder te zien maken de industriële look compleet.

Muur met stucwerk

2. Tegels

Geef je toilet, badkamer of keuken extra sfeer door gebruik te maken van tegels. Tegels dienen al lang niet meer enkel het praktische nut, je kunt ze overal op de wand plaatsen. Wil je echt iets bijzonders? Ga voor de momenteel erg populaire Marokkaanse of Portugese tegels. In iedere interieurstijl passen ze thuis door het scala aan heldere kleuren en de meest uiteenlopende patronen.

Muur met tegels

3. Behang

Met behang geef je gemakkelijk een speelse look aan je woning. Kies ervoor om alles in één kleur te behangen of om één wand een patroon te geven. Heb je veel en kleine spullen in huis, dan straalt je woning meer rust uit door voor één kleur te gaan. Heb je juist grotere meubels, dan maak je de woonkamer speelser en gezelliger door één wand te behangen met een patroon. De wand wordt nu een eyecather in de woonkamer. Grafische vormen zijn op het moment een trend. Dit zie je onder andere terug in onderstaande afbeeldingen, maar ook teken- en fotobehang zijn erg leuk om een muur mee op te vrolijken.

muur met behang

4. 3D wandpanelen

3D wandpanelen zijn nog erg nieuw, maar steeds meer mensen ondervinden het effect. Je geeft je woonkamer een unieke uitstraling door een waar kunstwerk op je wand. Er zijn drukke en rustigere 3D wandpanelen zodat er voor iedere woonkamer iets bijzit. Door 3D panelen op iedere wand te plaatsen wordt het erg druk. Kies één wand uit. Denk bijvoorbeeld aan de wand achter je eettafel.

Wandpanelen muur

5. Hout

Door hout tegen je wand te plaatsen, creëer je een natuurlijke en warme look. Wie weet heb je al een houten vloer en wil je deze laten doorlopen tegen je wand. Met een sterke lijm is dit geen enkel probleem. Wil je wel de uitstraling van een houten wand, maar geen echt hout? Ga dan voor behang met een patroon van hout. Onbewerkte houten planken zijn momenteel populair, maar ook strakke laminaatplanken staan mooi.

6. Schilderen

Schilderwerk vind je in de meeste huizen, maar wist je dat er meer mogelijkheden zijn dan alleen een witte wand? Ga voor okergoud op de muur. Deze kleur is erg aanwezig, waardoor je een speelse look krijgt, veel warmte uitstraalt en is de kleur van 2016. Naast het schilderen van je muur in één kleur kan je ook een tekening laten maken. Een muurschildering kan zowel met verf als graffiti gemaakt worden. Dit is afhankelijk van de stijl die je wilt uitstralen.

Muur schilderen

7. Baksteen

Is de industriële look iets voor jou, maar vind je stucen niet mooi? Dan zijn bakstenen misschien iets voor jou. Is je huis nog in de bouw, dan kan je mogelijk nu nog aangeven dat je op één muur geen stucwerk wilt laten aanbrengen. Is je huis al af, maar wil je toch een bakstenen wand? Ga dan voor steenstrips. Steenstrips zijn meerdere dunne tegels aan elkaar verbonden. Steenstrips zijn er in verschillende kleuren; denk aan de rode stenen op de foto hieronder, maar ook grijze of zwarte. Een trend is dat deze tegels wit zijn. Uiteraard zijn de stenen te schilderen en los je een kleurprobleem gemakkelijk op. Een andere optie is, om weer voor behang te gaan met een bakstenen patroon. Dit kost weinig tijd om een bakstenen look te krijgen, echter voelt het wel heel anders.

muur met bakstenen