Homedeal.nl Inspiratie Woonkamer Deze interieurs geven je altijd een vakantiegevoel

Deze interieurs geven je altijd een vakantiegevoel

Zit jouw vakantie er alweer (bijna) op? Niet getreurd! Dankzij deze interieurs houd jij het vakantiegevoel het hele jaar vast. Wie wil dat nu niet. Om je een beetje te helpen, verzamelden wij een aantal handige tips en inspiratiebeelden voor je!

Inspiratie uit verschillende werelddelen

Zuid-Europa, het Oosten, de Franse kust en het Hoge Noorden; het zijn allemaal bekende en drukbezochte vakantiegebieden van Nederlanders. Ieder land is uniek om zijn eigen architectuur en cultuur. Hoe haal je deze sferen nu in huis? Laat je inspireren!

  • Mediterraans

Griekenland, Italië, Spanje; allemaal landen uit het warme zuiden. De interieurs staan bekend om de witte muren en vloeren, de mozaïektegels, olijfbomen en mooie accessoires.

Mediterraans reislustig interieur

  • Het Oosten

Heb jij het Verre Oosten bezocht? Lucky you! In deze prachtige landen kom je veelal vloerkleden, warme kleuren, mozaïek en metalen accessoires tegen die prachtig staan in je interieur.

Oosterse tinten reislustig interieur

  • Scandinavië

Heb jij genoten van de prachtige natuur of de cultuur in steden in het Hoge Noorden? In landen als Zweden en Noorwegen zie je veel minimalistisch, design stukken en strakke lijnen.

Scandinavisch reislustig interieur

Zo ga je te werk!

Nu denk je misschien; leuk al die beelden, maar zo ziet mijn woning er niet uit. Wij snappen dat je niet zit te wachten om je hele interieur ineens om te toveren in een Grieks of Turks paradijs. Begin daarom gewoon klein. Een uniek accessoire, zoals een lantaarn, kleed of tafeltje uit een ander land is al voldoende. Ga daarom tijdens je reis op zoek naar bijzondere souvenirs voor je interieur. Zit je reis erop? Speur dan het internet af naar mooie meubels en accessoires die je doen denken aan je vakantie. Hieronder geven we je een aantal voorbeelden, kijk dus nog even verder.

  • Vloerkleden

Kies voor kleur op de vloer en maak van elke ruimte een feestje. Neem een vloerkleed mee uit het land waar je op vakantie bent geweest.

Vloerkleden reislustig interieur

  • Een hangmat

Een hangmat in huis? Heerlijk! Een hangmat associëren we graag met palmbomen, witte stranden en cocktails. Iedere keer dat je in je hangmat gaat liggen, waan je jezelf weer even in dat mooie en warme land.

Hangmat reislustig interieur

  • Een fotocollage

In plaats van de foto’s te showen op Facebook of in een plakboek, maak je er een grote collage van. Even inlijsten, ophangen en genieten maar!

Fotocollage reislustig interieur

  • De waterval

Ook in je tuin zijn er genoeg mogelijkheden om het buitenlandse gevoel naar je toe te trekken. Kijk maar naar deze waterval. De unieke creatie en het geluid van het water laten je denken aan de rustige wateren die Aziatische landen rijk zijn.

Waterval reislustig interieur

  • Een unieke lamp

Creëer die unieke cultuur met licht. Ga niet voor de standaard plafondlamp, maar maak de lichtbol bijvoorbeeld vast aan een touw of ander accessoire dat je uit een ander land hebt meegenomen. Dit hoeft niet met allerlei kleuren, maar kan ook heel minimalistisch. De voorbeelden hieronder laten je voor altijd aan die mooie reis door Afrika denken.

Unieke lamp reislustig interieur

 

Gerelateerde artikelen:

Bronnen:

Pinterest, Pinterest, Pinterest.